Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

El Parlament dilueix la compareixença del president Torra i els consellers

Mentre el Govern ho pren com a una compareixença, el Parlament ho tracta com a una reunió informativa.

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 25/03/2020

Que Govern i Parlament difereixin d’aquesta manera és una prova evident del desori que transmeten a la ciutadania. La piulada del Twitter oficial del Parlament, de la nostra primera institució democràtica rebaixant la compareixença del president Torra i els seus consellers a una reunió informativa és un insult a la ciutadania.

Mentre el Parlament ho tracta despectivament de reunió informativa, el Govern en parla com a compareixença parlamentària, el que realment és. Per alguns, aquesta diferència de tracte serà una anècdota, però per a molts té una gran importància: no pot ser que un informe dels lletrats del Parlament mani més que els nostres representants electes. Aquest informe sobre l’assistència obligatòria presencial, si el seguim al peu de la lletra ara amb la pandèmia del coronavirus, portaria a fer un ERTO al Parlament de Catalunya, als seus polítics i a tancar-lo.

Mentrestant a Madrid, capital d’estat, decideixen fer un ple amb votació telemàtica i s’adapten a la situació extraordinària mentre que, al Parlament de Catalunya segueixen encara amb el 155 i no gosen tocar res per por a la justícia espanyola. Els lletrats tenen pànic a la democràcia telemàtica, no fos cas que un dia fem president o presidenta (Carles Puigdemont o Marta Rovira) a un exiliat polític que hagi guanyat les eleccions o tingui el suport parlamentari necessari.

Relacionats