Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El fracàs del Preguntes Freqüents i de TV3

|

- Publicitat -

El fet de ser líders d’audiència, com porta TV3 fa molts mesos, li provoca un greu problema en voler mantenir-s’hi a qualsevol preu, com si fos una televisió privada més. Fa setmanes que una televisió privada se li acosta i apunta que pot acabar superant-la. Això ha fet que la direcció de la televisió pública catalana hagi decidit “fer trampes” i esbiaixar els continguts cap a una “televisió en blau”, fent servir el color escollit per un dels teòrics referents de la premsa digital, que atorga aquest to en una secció impresentable i de clik fàcil, sota aquella pauta de “tot per l’audiència”.

Publicitat

Força programes de la televisió i de la ràdio públiques catalanes estan copiant els formats i continguts de “programes deixalla” de les televisions privades espanyoles, per exemple, amb un notable augment de debats intranscendents fent seguiment d’espectacles lamentables o amb tertúlies i programes que de fet acaben promocionant les competidores televisions privades parlant dels seus programes, com ara “Salvame”.

D’aquesta deriva dels mitjans públics, ja se’n comencen a veure resultats lamentables, com el que ha estat el darrer FAQS, no fa massa el programa insígnia de la cadena i ara caigut en la parcialitat i, fins i tot, en la banalitat. Per mantenir l’audiència d’un segment de públic poc procliu a sintonitzar-los, TV3 han donat veu a tot un maltractador, habitual a les televisions privades, per debatre l’actualitat política catalana, com el gran entès. El resultat ho diu tot: el programa ha perdut el lideratge i ha treu el seu pitjor resultat de la nit dels dissabtes. Qui us penseu que ha estat el programa líder d’audiència aquest dissabte? Doncs va ser “Salvame”, que fa setmanes que s’està promocionant dins dels programes dels mitjans públics de Catalunya. Gran fita, grans decisions: convertir els nostres mitjans en mitjans pensats en clau espanyola. Cal un gir a l’actual deriva i cal que sigui ben aviat o altrament acabarem perdent el nostre relat propi i quedarem diluïts en un relat aliè que ens menysté i ens ignora.

Et pot interessar  La Catalunya Nord recuperarà la cobertura mediàtica: la CCMA reobrirà les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà

 

 

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió