Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

El desig de l’unionisme: Una gran àrea metropolitana de més de 5 milions d’habitants

Mentre l’independentisme perd el temps en discussions banals, l’unionisme, amb els comuns, treballa per aconseguir un contra-poder metropolità.

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 09/02/2020

@UlldeDeu .-  Com sinó passes res, el congrés socialista de Barcelona va aprovar fa pocs dies, com a fita, ampliar l’Àrea Metropolitana de Barcelona al Vallès Oriental, Vallès Occidental i el Maresme, el que comportaria un contra-poder a la Generalitat de Catalunya de més de 5 milions d’habitants.

La decisió va ser aplaudida en l’editorial del principal diari de Catalunya, la capçalera del Grup Godó. La Vanguardia titulava en la seva editorial, “Articular la realitat metropolitana” i deia entre altres coses “ajudar a gestionar millor els problemes dels ciutadans”. Però fa mesos una altre editorial escrita pel propietari del Grup Godó ja ho deia.

La proposta va circulant i sens dubte és el somni humit de l’unionisme: veient que tardarà anys a governar la Generalitat, veuen més factible el control d’aquesta gran àrea metropolitana que xoca formalment amb la visió territorial d’un país divers, on la ruralitat és el futur.

Relacionats