Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El desig de l’unionisme: Una gran àrea metropolitana de més de 5 milions d’habitants

|

- Publicitat -

@UlldeDeu .-  Com sinó passes res, el congrés socialista de Barcelona va aprovar fa pocs dies, com a fita, ampliar l’Àrea Metropolitana de Barcelona al Vallès Oriental, Vallès Occidental i el Maresme, el que comportaria un contra-poder a la Generalitat de Catalunya de més de 5 milions d’habitants.

Publicitat

La decisió va ser aplaudida en l’editorial del principal diari de Catalunya, la capçalera del Grup Godó. La Vanguardia titulava en la seva editorial, “Articular la realitat metropolitana” i deia entre altres coses “ajudar a gestionar millor els problemes dels ciutadans”. Però fa mesos una altre editorial escrita pel propietari del Grup Godó ja ho deia.

La proposta va circulant i sens dubte és el somni humit de l’unionisme: veient que tardarà anys a governar la Generalitat, veuen més factible el control d’aquesta gran àrea metropolitana que xoca formalment amb la visió territorial d’un país divers, on la ruralitat és el futur.

Et pot interessar  ERC i comuns forcen un ple extraordinari a Barcelona perquè Sánchez faci efectiva la regulació de preus del lloguer
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió