Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Viena Edicions s’integra al grup Enciclopèdia

“Ara és el moment de fer el salt i ser més agosarats”, segons l’editora Isabel Monsó

Ramon Moreno
Ramon Moreno 09/05/2021

L’ecosistema editorial català fa un pas per a refermar posicions amb la incorporació (en forma de compra) de Viena Edicions al Grup Enciclopèdia. Amb una innegable vocació literària, Viena havia destacat per la publicació acurada i ben triada d’obres de la literatura universal que o bé no s’havien traduït mai al català o que ja eren introbables. En aquest sentit la col·lecció El cercle de Viena és un referent de bona literatura, amb projectes arriscats i de referència com la traducció del conjunt de novel·les de conformen A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust, o la sèrie “canònica” de Sherlock Holmes.

Respecte a la integració,  l’editora de Viena Isabel Monsó ha declarat que “Durant 30 anys, hem viscut grans moments d’eufòria i també moments en què dubtàvem seriosament de la nostra continuïtat; ens hem embarcat en projectes força arriscats que han sortit bé o no tan bé, i també hem descartat projectes molt interessants perquè ens haurien exposat a un risc massa gran. Ara és el moment de fer un salt i ser més agosarats, més creatius i també més efectius en tot allò que fem per arribar a més lectors”.

Foment de la llengua i cultura catalanes

Amb aquesta incorporació, Grup Enciclopèdia ha manifestat que “continua el seu projecte editorial que té com a missió el foment de la llengua i la cultura catalanes. Amb una trajectòria de més de seixanta anys al sector editorial català, Grup Enciclopèdia ha esdevingut un grup editorial centrat en el coneixement, l’edició, l’educació i la distribució”.

L’àrea literària d’Enciclopèdia queda formada pels segells Univers, la Galera, Bridge, Catedral i :Rata_., i ara Viena Edicions.