Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Viena Edicions crea una col·lecció de clàssics anglesos

Jane Austen i E. M. Forster inaguren Club Victòria

Ramon Moreno 04/02/2021

Viena Edicions inaugura una nova col·lecció amb la que vol recuperar clàssics de la literatura anglesa “fins ara inèdites o introbables en català”. Club Victòria vol ser un nou espai de referència de la literatura anglesa amb “excel·lents traduccions i edicions de luxe”.

El primer títol disponible a finas de febrer serà Seny i sentiment, de Jane Austen, amb traducció de Xavier Pàmies, un dels grans títols no només de la seva autora sinó també de la literatura universal. En aquesta novel·la Austen va escriure “una sàtira molt intel·ligent sobre els excessos del romanticisme, així com sobre les disposicions legals injustes que afectaven moltes dones”.

Al mes de març es publica Una habitació amb vistes d’Edward Morgan Forster, en aquest cas traduïda per Xavier Zambrano (traductor també, entre d’altres, de les noves edicions de les narracions de Sherlock Holmes publicades per Viena). Aquest clàssic de Forster, amb exitosa versió cinematogràfica de James Ivory l’any 1986) és una novel·la en clau de comèdia “que explora el conflicte entre la rígida formació anglesa i la joia de viure”.