Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Una edició original de Marcel Proust venuda per 1,51 milions d’euros

L’edició original de Du côté de chez Swann (Pel cantó de Swann) de Marcel Proust va ser adjudicada en una subhasta a Sotheby’s per 1,51 milió d’euros, un rècord mundial […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 21/12/2018

L’edició original de Du côté de chez Swann (Pel cantó de Swann) de Marcel Proust va ser adjudicada en una subhasta a Sotheby’s per 1,51 milió d’euros, un rècord mundial per a una obra original en francès, segons ha informat l’agència AFP.

Aquest raríssim exemplar de la primera part d’A la recerca del temps perdut, que porta el n ° 1 i va ser donat per Proust a l’escriptor Lucien Daudet, provenia de la biblioteca del col·leccionista Pierre Bergé, que fa un temps va decidir posar a la venta.

La biblioteca de Bergé, qui fou parella d’Yves Saint Laurent, ha estat definida com a “fabulosa” i inclou uns 1.600 exemplars entre partitures musicals, manuscrits dels segles XV i XVI i alguns exemplars únics com una edició original dels Assaigs de Montaigne (venuda per 682.000 euros) o la primera edició de les Confessions de Sant Agustí. El total de la subhasta de la biblioteca Bergé ha generat 19 milions d’euros que aniran a parar a la Fundació Pierre Bergé/Yves Saint Laurent.

L’anterior rècord per a una obra original en francès estava en vigor des de 2009 amb una edició de Les flors del mal de Baudelaire, venuda per 775.000 euros.