Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Recordant Jordi Cussà

Les editorials LaBreu Edicions i L’Albí recorden l’autor de ‘Cavalls salvatges’ i ‘Formentera Lady’

Ramon Moreno 06/09/2022

La mort va atrapar Jordi Cussà a principis de 2021 en plena forma creativa. Era uns dels autors mes imprescindibles de la literatura catalana, amb obres fonamentals com Cavalls salvatges i Formetera Lady, entre d’altres.

Ara dues de les editorials que van publicar una part important de la seva obra, LaBreu Edicions i L’Albí han organitzat “una festa per recordar i homenatjar l’enyorat amic Jordi Cussà Balaguer”, a través de dues de les seves obres més celebrades, com són, precisament, les esmentades Cavall salvatges (L’Albí) i Formentera Lady (LaBreu Edicions).

La cita és a la llibreria Calders, el dijous 8 de setembre, a les portes de La Setmana del Llibre en Català, a través d’una lectura del díptic de les dues novel·les, i en la que hi participaran autors, editors i amics de Jordi Cussà com Matthew Tree, Martí Sales, Jaume C. Pons Alorda, laura G. Ortensi, Joan Vigó i els editors Jaume Huch, Marc Romera i Ester Andorrà. També hi haurà Micro obert per a tothom que es vulgui afegir a l’homenatge.

Jordi Cussà va ser traductor, poeta, autor i director de teatre. A banda de les obres esmentades, va guanyar el premi Serra d’Or i L’illa dels Llibres amb El primer Emperador i la reina Lluna, que també va ser finalista del premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any.