Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

‘Persecució’, de Toni Sala, guanya el Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès

L’autor constata l’actualitat de la novel·la: “Parla de la nostra capacitat de mirar el mal i no girar la cara i fer l’hipòcrita”

Ramon Moreno
Ramon Moreno 16/07/2020

La novel·la Persecució (L’Altra Editorial), del periodista i escriptor Toni Sala, ha estat reconeguda amb el 49è Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès. El jurat ha proclamat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2019.

Contacte amb el mal

Sobre l’obra Sala diu que Persecució no és una novel·la amable ni divertida, i que parla d’una cosa “molt d’ara”, com és “la nostra capacitat de mirar el mal i no girar la cara i fer l’hipòcrita”.      Sala diu que va entrar en “contacte amb el mal” en aquesta novel·la a través de la història d’un assassí vist des de diferents punts de vista i diverses veus. L’obra se situa en context temporal de l’any 2017, amb els atemptats terroristes a Catalunya i el referèndum de l’1-O en el rerefons.

Ajornada l’edició nordamericana

L’editorial nordamericana Two Lines Press, que s’ha fet amb els drets i ha traduït la seva novel·la a l’anglès, ha decidit ajornar la seva publicació pel seu suposat contingut violent i racial (un home negre és assassinat) enmig de l’esclat de les protestes socials en aquest país arran de la mort de l’afroamericà George Floyd a mans de la policia. “Estem en un moment en què la hipocresia campa de mala manera”,  ha lamentat l’autor.

Relacionats