Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Nous llibres dels Beatles i Paul McCartney a la tardor

|

- Publicitat -

Els Beatles continuen sent una presència costant en l’univers musical més de 50 anys després de la seva separació. La seva obra és revisitada constantment i es continua editat material d’alta qualitat sonora i impecable edició, com les caixes rememoratives dels 50 anys de discos tan sublims i importants com Sgt. Pepper’s o Abbey Road.

Publicitat

Coincidint també amb els 50 anys del seu darrer disc publicat (que no enregistrat), Let I tBe, s’anuncia l’emissió d’una sèrie documental sobre aquell disc, amb abundant material inèdit, a càrrec del director Peter Jackson (responsable d’El senyor dels anells, entre d’altres) i la publicació del llibre Get Back, que tindrà edició en diferents idiomes però no en català. En castellà el publicarà Libros Cúpula, el segell de música de l’imperi Planeta. El projecte va quedar demorat l’any passat a causa de la pandèmia.

Aquest serà el primer llibre oficial dels Beatles des d’Anthology l’any 2000 i seguint la línia de l’anterior, explicarà la història de la creació i enregistrament del darrer disc dels Beatles Let  It Be, l’any 1970, amb les seves pròpies paraules. El llibre reprodueix les converses transcrites extretes de més de 120 hores de gravació de les sessions d’estudi de la banda acompanyades de centenars d’imatges inèdites, incloses fotos d’Ethan A. Russell i Linda McCartney. La data de publicació prevista per a Get Back és el 13 d’octubre.

Paul McCartney 

Per la seva part la mateix editorial Libros Cúpula i, igualment, sense edició en català, publicarà el proper novembre els dos volums de Lyrics (Letras en la seva edició castellana) una mena de biografia musical del baixista a través de 154 cançons, algunes de les quals les més recordades de la història de la música, tant de la seva època amb els Beatles com en solitari.

A través de llargues converses amb el poeta irlandès Paul Muldoon, McCartney parla de la seva música, el procés creatiu i la seva trajectòria professional, en el que ha estat definit pel mateix Muldoon com “el més semblant a una autobiografia que mai podríem haver escrit. Aquesta mirada sobre el seu propi procés artístic confirma una idea que ja havíem endevinat: que Paul McCartney és un referent literari important que es basa, i perllonga, la llarga tradició poètica en anglès”. Les lletres de les cançons estan ordenades alfabèticament (i no de manera cronològica) i McCartney fixa per primera vegada els textos definitius de les lletres i descriu les circumstàncies en què van ser escrites, les persones i llocs que les van inspirar, i el que pensa ara d’elles.

Lyrics es publica en dos volums amb abundant material d’acompanyament: borradors, cartes, fotografies… provinents dels arxius privats del mateix Paul McCartney.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió