Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Nou número de la ‘Revista de Catalunya’

El darrer número de l’any 2018, corresponent als mesos d’octubre, novembre i desembre de la Revista de Catalunya ja és al carrer. Destaquen les cartes de salutació que dediquen a […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 10/01/2019

El darrer número de l’any 2018, corresponent als mesos d’octubre, novembre i desembre de la Revista de Catalunya ja és al carrer.

Destaquen les cartes de salutació que dediquen a tot l’equip de la Revista de Catalunya la qui fou presidenta del Parlament Carme Forcadell i l’ex-consellera Dolors Bassa, així com l’editorial del director de la revista d’Agustí Pons i els articles d’opinió de Joan Ramon Resina i Vicenç Villatoro.

L’historiador Lluís Duran recorda els principals aniversaris que podrem celebrar aquest 2019. En aquest sentit, s’inclouen articles commemoratius sobre els 600 anys de la Generalitat Valenciana, els cinquanta anys de la mort de l’abat Aureli M. Escarré i també del literat Carles Fages de Climent i el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany i Manuel de Pedrolo, sobre els quals es recorda la seva vessant periodística.

Isabel-Clara Simó té un record especial per l’escriptora desapareguda Patrícia Gabancho, mentre que la historiadora Queralt Solé aprofundeix amb rigor sobre la polèmica de l’exhumació de la tomba de Franco del Valle de los Caídos.

El periodista Adolf Beltran entrevista amb profunditat l’escriptora i traductora Monika Zgustová, Valèria Gaillard reflexiona sobre la literatura a l’era de les xarxes socials i Maria Nunes ens parla de la biografia sobre Maria-Mercè Marçal.

La secció “Revista de les Arts” dedica una especial atenció a la decoració mural del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya.

Tanquen el volum sis ressenyes sobre llibres d’història, literatura i assaig.