Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

Liberisliber, la fira de les editorial independents, arriba a la desena edició

65 editorials es donen cita a Besalú aquest cap de setmana

Ramon Moreno
Ramon Moreno 04/10/2019

La trobada anual de les editorial independents a Besalú arriba aquest cap de setmana a la seva desena edició. Liberisliber s’ha consolidat com “la fira i el festival dedicat a l’edició independent més longeu de tot l’estat, amb una demanda de participació que supera de llarg la capacitat que actualment pot absorbir l’organització”, segons fonts de l’organització. Aquest fet l’ha consolidat com “un esdeveniment referencial, d’àmbit nacional i amb un creixement imparable” en paraules del director de la fira Miquel-Àngel Codes.

En l’edició d’aquest any seran 65 les editorials que exposaran els seus llibres (més d’una trentena n’han quedat fora per manca d’espai). La majoria, 56, són dels Països Catalans, mentre la resta provenen d’Aragó, Euskadi, Andalusia i Madrid.

Potenciar les activitats professionals

Una dels novetat destacades de l’edició d’aquest any de Liberisliber és la potenciació de les accions i els esdeveniments que tenen a veure amb els aspectes professionals del sector i de relació amb altres col·lectius, com ara un diàleg entre dos dels consultors més seguits del sector editorial, Txetxu Barandiarán i Bernat Ruiz Domènech, que parlaran de les tàctiques de supervivència en un context de forta concentració empresarial.

A nivell de festival, el protagonisme retorna als escriptors, amb Toni Sala, Eva Baltasar, Vicenç Pagès Jordà, Llucia Ramis, Joan-Daniel Bezsonoff, Antonia Canyelles, Enric Casasses… i fins i tot amb una taula dedicada a Vladímir Nabókov. Continuen les tradicionals activitats del festival com els recitals de poesia i narrativa, els tallers d’escriptura i infantils, el teatre de carrer, les presentacions de llibres, les entrevistes a Ràdio Web Liberisliber a càrrec de Paco Inclán, la signatura de llibres (prop de 50 autors han confirmat la seva presència), música (amb un espectacle inspirat en Patti Smith del duet JANSKY) i un llarg etcètera de propostes que conformen el programa de Liberisliber.

De cara a futures edicions, l’any 2020 es preveu convertir LIBERISLIBER en un festival de 4 dies i celebrat en diverses seus.

Relacionats