Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

[Lectures d’estiu] Muerte en el Tercer Reich

|

- Publicitat -

El periodista francès Jean-Christophe Grangé (París, 1961) és autor de més d’una vintena de llibres, alguns dels quals han estat traslladats al cinema amb notable èxit. Seguint les petjades que va popularitzar Philip Kerr, amb el seu detectiu Bernie Gunther, amb les novel·les ambientades en l’Alemanya nazi, Grangé publica Muerte en el Tercer Reich (sense traducció catalana), un thriller històric ambientat l’any 1939 a Berlín.

Publicitat

El psicoanalista Simon Kraus, vividor sense complexos, ha de formar equip amb un agent de la Gestapo, Franz Beewen i la psiquiatra aristocràtica Minna von Hassel, per a investigar els assassinats de les dones d’alts càrrecs de la jerarquia nazi. Al ritme de les investigacions, Grangé ens introdueix, d’una banda, en la vida quotidiana del Berlín de la guerra i també en l’entramat social i polític del nazisme. La “pulsió malèfica” del nazime es troba fermament arrelada a la societat alemanya en una espiral de destrucció dels nombrosos “enemics” del sistema. La recerca forçada dels crims, va acompanyada per unes elevades dosis de violència i destrucció planificada.

Amb una intensa feina de recerca periodística, Jean-Christophe Grangé dibuixa fidelment els ambients opressius del nazisme, el seguiment fidel de les consignes nazis de manera acrítica (exceptuant el protagonista Franz Beewen, que a poc a poc va matisant, amb esforç, la seva fidelitat al règim), tant de les classes dirigents, com dels desclassats condemnats a l’extermini.

A Muerte en el Tercer Reich, Grangé demostra el seu domini narratiu i, també divulgador, en una trama amb un evident ritme cinematogràfic.

Muerte en el Tercer Reich. Jean-Christophe Grangé. Traducció (al castellà) de Gustavo Osorio de Ita. Edicions Destino. Barcelona, 2023. 704 pàgines. 21,90 €  

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió