Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 746
La República

[L’Aparador] Revista de Catalunya 309

Revista de Catalunya, 309. Gener-febrer-març 2020

Ramon Moreno
Ramon Moreno 08/05/2020

El darrer número 309 de la Revista de Catalunya, corresponent al primer trimestre d’aquest any, inclou un llarg article de Pere Baltà sobre Josep Pallach en ocasió del centenari del seu naixement. Baltà va ser un dels col·laboradors més estrets d’aquell polític i el seu article no amaga els aspectes més polèmics del seu pensament i de la seva actuació.

L’editor Joan Sala explica les reivindicacions del sector de la cultura agrupats en la plataforma Actua Cultura que reivindica el inversió del 2% al món cultural.

En l’habitual secció de Diàlegs, Adolf Beltran entrevista a la filosofa Marina Garcés que, entre altres qüestions, ens parla de la seva experiència davant del jutge Marchena en el judici contra els líders independentistes catalans.

L’edifici de Via Laietana que acull la Direcció de la Policia Espanyola va ser escenari de tortures i maltractaments com ens recorda, en el seu text, Cèsar Lorenzo Rubio. Francesc Canosa parla del llibre de Francesc Marc Álvaro sobre el procés independentista.

Donada la situació en que ens trobem, i de manera excepcional,  aquest número de la Revista de Catalunya es pot llegir de manera gratuïta al web de la revista.

 

Relacionats