Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

La 40a edició de La Setmana del Llibre en Català, del 9 al 18 de setembre

La cita literària s’estableix de manera definitiva al Moll de la Fusta de Barcelona

Ramon Moreno 11/06/2022

ACN- La 40a edició de La Setmana del Llibre en Català amplia l’espai d’exposició de 69 mòduls a 84, passen de 3 a 4 escenaris i s’augmenta l’espai en general amb 7.215m2. Més de 200 segells editorials i 230 capçaleres de revistes participaran del 9 al 18 de setembre al Moll de la Fusta. Joan Carles Girbés, president de La Setmana, ha afirmat que, després de les diverses consultes amb els expositors, gremis i institucions implicades, “la Setmana s’estableix ja de manera definitiva al Moll de la Fusta amb una ferma voluntat de créixer en presència i activitat”.

En aquesta edició, s’amplia l’espai d’exposició per mostrar, amb mòduls més grans que els últims anys, “tota la riquesa del sector del llibre en català”. Girbés ha remarcat que l’ampliació dels escenaris contribuirà, també, a “impulsar la programació d’activitats per refermar el paper d’esdeveniment de referència anual per autors, editors, lectors i amants del llibre en català”. L’espai creix amb quatre escenaris, un espai familiar, zones de lectura, un espai d’exposicions i, fins i tot, una petita àrea gastronòmica.

La presentació de les novetats de tardor de les diferents editorials conviuran amb altres activitats com converses amb autors nacionals i internacionals, signatures, taules rodones, recitals de poesia i concerts.

El comitè organitzador de La Setmana del Llibre en Català està encapçalat per Editors.cat i hi participen el Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Així mateix, compta amb el suport i col·laboració de la Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i del Ministerio de Cultura.  

Cartell

El cartell d’aquesta 40a edició, obra de la il·lustradora barcelonina Luci Gutiérrez, reflecteix en “un to festiu la riquesa de la lectura i el llibre, la varietat de gèneres literaris que ofereix el sector del llibre en català”, i destaca els 40 anys de trajectòria de La Setmana.