Dissabte, 28 de novembre de 2020 - Edició 856
La República

Els Premis Octubre atorguen els guardons de la 49ena edició

Àlex Mata (Assaig), Ramon Ramon (Narrativa) Jordi Valls (Poesia) i Ferran Joanmiqul (Teatre) en són els guanyadors

Ramon Moreno
Ramon Moreno 04/11/2020
Foto: ACN/PRATS i CAMPS

ACN- Els 49 Premis Octubre ha atorgat el Premi Joan Fuster d’assaig a Àlex Mata, per Els marges dels mapes, un treball sobre el concepte de frontera. Segons el jurat, “es tracta d’un assaig que gira entorn del concepte de frontera, un tema que sempre ens ateny i ens commou, tot fent ús de materials literaris contemporanis que tot just repensen territoris ambigus i problemàtics”.

El Premi Andròmina de Narrativa ha sigut per Ramon Ramon per No sé què mor, un text que el jurat veu com “la consolidació d’un projecte diaterístic” on es combina la reflexió abstracta i l’experiència quotidiana. El jurat n’ha valorat “la qualitat de l’escriptura i la profunditat de la reflexió assagística”.

Pel que fa al Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, el guanyador ha sigut Jordi Valls Pozo, un poeta barceloní resident a Santa Coloma de Gramenet,  gràcies a les imatges vives, la crítica social des del joc i l’humor i la combinació de formes en prosa, teatrals i líriques del poemari Pla 10 de l’espai exterior.

Finalment, el Premi Pere Capellà de Teatre se l’ha emportat Ferrran Joanmiquel per Tots els colors del blanc, que aborda el genocidi lingüístic d’un poble imaginari, en un text que destaca pel “valor metafòric-simbòlic, que aborda la temàtica del genocidi lingüístic a través d’un poble imaginari i una llengua a la qual sols resta un parlant”.

Relacionats