Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Els premis Ictineu reconeixen la millor literatura de ciència-ficció

Enxarxats (Males Herbes), de Carme Torras, i Farishta (Ara Llibres), de Marc Pastor, han rebut el guardó ex-aequo a la millor novel·la original en català en el marc del Premi […]

Ramon Moreno 26/11/2018

Enxarxats (Males Herbes), de Carme Torras, i Farishta (Ara Llibres), de Marc Pastor, han rebut el guardó ex-aequo a la millor novel·la original en català en el marc del Premi Ictineu, que reconeix la millor literatura de ciència-ficció i fantasia publicada l’any anterior. També s’ha premiat a Solenoide (Periscopi), de Mircea Cartarescu en l’apartat de millor novel·la traduïda al català i el relat «Els hostes», de Jordi de Manuel, publicat al llibre Contes de Terror (Apostroph), millor relat original en català. El Premi s’ha atorgat en el marc de la CATCON (2a edició de la Convenció de Ciència-Ficció i Fantasia) celebrada a Vilanova i la Geltrú.

En aquesta edició també s’ha guardonat «L’exili d’en Barnaby», de Mike Resnick, publicat al llibre Sistemes Operatius alternatius (Edicions SECC) en la categoria de millor relat traduït al català; Bestiari (Edicions SECC), de diversos autors, millor antologia fantàstica en català, i la portada de L’enigma Perucho (Editorial Bambú), de Gregori Saavedra, millor il·lustració d’una obra fantàstica.

Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia

Als premis, convocats per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, hi poden participar totes les obres de ciència-ficció i fantasia publicades en català, siguin originals en català, o traduccions publicades l’any anterior. En una primera fase, els socis de la a Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia poden proposar cinc obres per categoria de tot el llistat de publicacions. D’aquí surten els finalistes. En la segona fase, i definitiva per escollir el guanyador, un 50% és per votació popular i l’altre 50%, és el vot del jurat.

Els guardons s’han entregat en el marc de la CATCON (2a edició de la Convenció de Ciència-Ficció i Fantasia). La CATCON té per objectiu «oferir un punt de trobada entres els diferents agents d’aquest gènere literari: autors i traductors que conreen aquest gènere, editorials, bloguers, booktubers i aficionats en general».