Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Els llibres de la setmana

|

- Publicitat -

Quan el món era jove, de Carmen Korn (Columna Edicions, 672 pàgines, 21,90 €). Narrativa. Carmen Korn ha estat qualificada com l’Elena Ferrante alemanya per aquest primer volum d’una saga que se submergeix en les dècades posteriors a la Segona Guerra Mundial a partir de les històries de tres famílies. La fi de la guerra ha deixat pas al camí cap a la recuperació i la prosperitat es va imposant. Travessant bons i mals moments, les tres famílies tenen el desig que arribin la tranquil·litat i que la felicitat no se’ls hagi escapat per sempre.

Publicitat

Ens recordaran, de Carla Gràcia (Univers Llibres, 224 pàgines pàgines, 19,90 €). Narrativa. Ens recordaran duu el lector a l’estiu del 1794 que Goethe i Schiller van passar junts, uns dies que van esdevenir crucials no només pel que fa a la seva obra, sinó també per a la seva relació personal. És la història d’una amistat, de l’home que s’amaga rere el mite, de les seves il·lusions i de les seves recances, dels seus anhels més profunds i de les seves pors més inconfessables.

Dona de teatre. Cristina Cervià, d’Els Pastorets a Temporada Alta, de Núria Martí (Editorial Gavarres, 426 pàgines, 20,00 €). Biografia. Cristina Cervià, actiu i directora teatral, va morir el març de 2019. Aquest volum de Núria Martí ens proposa un viatge per la vida professional de la Cristina on es manifesta el compromís que va tenir sempre amb l’art dramàtic. Una mirada al món del teatre i la cultura, però alhora, com diu Josep Maria Fonalleras en el pròleg, aquest llibre és un retrat molt fidel d’una persona entregada al teatre, una actriu i directora que des que va començar a trepitjar escenaris va convertir-se en una gran professional i una persona molt estimada.

Diàlegs d’ultratomba, de Manuel Villegas (Fragmenta Editorial, 272 pàgines, 19,90 €). Assaig. El psicoterapeuta i antic professor de psicologia a la Universitat de Barcelona Manuel Villegas sotme imaginàriament a la psicoteràpia divuit personatges històrics com Verdaguer, Marilyn Monroe o Rodoreda que, de manera amena i clara, exposen els problemes que els van preocupar en vida. D’aquesta manera, l’autor pretén explicar conceptes clau de la psicoteràpia a partir de converses imaginàries, disteses però documentades, amb aquests referents, reals o de ficció, des de l’antiguitat fins als nostres dies. Així, Calígula li serveix per tractar el narcisisme despòtic, Ponç Pilat l’assertivitat, el rei David la luxúria, Ciceró les fases del dol, Dimitri Karamàzov la impulsivitat, Ellen West l’anorèxia, Maria Callas la dependència afectiva o Simone de Beauvoir l’eutanàsia.

Un cas complicat, d’Ulf Nilsson. I·lustracions de Gitte Spee (Viena Edicions, 112 pàgines, 14,90 €). Literatura juvenil. El comissari Gordon, un gripau amb molta experiència com a policia, acompanyat  de la ratolina Pat tornen amb una aventura en la què reflexionen sobre la tristor que provoquen les crítiques negatives pensades per fer mal i com fer-hi front. Al bosc hi ha molts animals que estan tristos. Algú volta amunt i avall dient coses lletges als altres. Però qui és que els empipa d’aquesta manera? I per què…? Això és el que hauran d’investigar immediatament el comissari Gordon i la seva assistent, la ratolina Pat. Però no és tan senzill com creuen els dos amics policies, perquè ningú no vol parlar. De tota manera, hi ha una cosa que és segura: el cas ha de quedar resolt ben aviat, perquè el comissari Gordon té pensat marxar uns dies de vacances i dedicar-se a pescar i a menjar tantes magdalenes com vulgui.

Els ortòpters de Catalunya, de Josep M. Olmo i Pere Luque (Brau Edicions, 192 pàgines, 20,00 €). Aquest volum recull 147 espècies de grill, saltamartins, someretes i llagostes de diversos hàbitats, des  de dunes costaneres fins a prats alpins o  zones estèpiques. Aquest llibre, pensat per a tots els públics, ofereix la informació essencial de cada espècie i les fotografies que ajuden a la seva identificació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió