Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

‘El rastro de Gabo en Barcelona’ homenatja García Márquez

El Consolat General de Colòmbia a Barcelona, la Casa Amèrica Catalunya i l’Obra Social La Caixa han organitzat a la capital catalana una setmana d’activitats dedicada al Premi Nobel de […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 05/04/2019

El Consolat General de Colòmbia a Barcelona, la Casa Amèrica Catalunya i l’Obra Social La Caixa han organitzat a la capital catalana una setmana d’activitats dedicada al Premi Nobel de Literatura Gabriel García Márquez coincidint amb els cinc anys de la mort. De fet, García Márquez va viure vuit anys a Barcelona, entre 1967 i 1975, on va escriure El otoño del patriarca i Doce cuentos peregrinos. L’escriptor Avel·lí Artís-Gener, Tísner, va traduir al català la gran obra del colombià Cent anys de solitud, considerada una de les grans traducció de l’obra del Premi Nobel, i Crònica d’una mort anunciada.

En el primer dels actes d’homenatge s’ha mostrat el registre consular del Nobel quan va arribar a Barcelona l’any 1967 en una instal·lació creada per l’ocasió per l’artista colombià Yosman Botero. La celebració acabarà el 13 d’abril.

Entre les activitats hi ha tallers per a nens, taules rodones, tallers amb periodistes, il·lustradors i escriptors com Luis Goytisolo, així com una ruta literària pel barri de Sarrià, la zona de Barcelona on més anys va viure García Márquez i una sessió del Club de Lectura Internacional Barcelona-Medellín que estarà dedicada a El amor en los tiempos del cólera.

“El rastro de Gabo en Barcelona” tindrà lloc en diferents espais de la ciutat, com el Consolat de Colòmbia, la Casa Amèrica Catalunya, la plaça Joan Coromines, la Biblioteca Jaume Fuster, entre d’altres.