Edició 2041

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de febrer del 2024
Edició 2041

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de febrer del 2024

[Avançament editorial] ‘Capvespres de foc i de grana’, d’Anna Dodas

Aquests dies arriba a les llibreries aquest volum que aplega l’obra narrativa de l’escriptora osonenca

|

- Publicitat -

“Són uns textos madurs, sense cap mena de vacil·lacions de l’escriptor que comença”, diu al text introductori d’aquest llibre el crític literari Julià Guillamon. I és que la poesia d’Anna Dodas va ser lloada per noms tant il·lustres com el de la mateixa Maria-Mercè Marçal, que va dir que “Hi ha poemes que m’agradaria haver escrit jo”.

Però malauradament l’obra d’Anna Dodas es va concretar solament en dos volums poètics, Paisatge amb hivern i El volcà, ja que l’any 1986, amb vint-i-tres anys va ser assassinada, en un cas mai resolt, quan viatjava amb una amiga pel sud de França.

Publicitat

Més de trenta anys després, les professores Caterina Riba i ester Pou han recuperat la narrativa d’Anna Dodas (Folgueroles, 1962-Montpeller, 1986) apareguda en publicacions esparses o que encara restava inèdita. El resultat és aquests Capvespres de foc i de grana, que reflecteix la veu d’Anna Dodas, una veu “colpidora, d’una bellesa punyent, amarada de dolor i d’un cert desafiament”.

Us oferim un fragment del llibre Capvespres de foc i de grana, d’Anna Dodas.

Capvespres de foc i de grana. Anna Dodas. Edició de Caterina Riba i Ester Pou. Pròleg de Julià Guillamon. Edicions Cal·lígraf. Figueres, 2018. 152 pàgines, 18,00 €

 

Et pot interessar  Cròniques d’exili
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut