Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Antònia Vicens rep el Premi Nacional de Poesia del Ministeri de Cultura per l’obra ‘Tots els cavalls’

Antònia Vicens (Santanyí, 1941) ha estat distingida amb el Premi Nacional de Poesia del Ministeri de Cultura per l’obra Tots els cavalls, publicat per LaBreu Edicions. El jurat del guardó, […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 18/10/2018
Antònia Vicens, acompanyada del president del CoNCA, Carles Duarte, en l'entrega dels Premis Nacionals de Cultura el 8 de juny de 2016.

Antònia Vicens (Santanyí, 1941) ha estat distingida amb el Premi Nacional de Poesia del Ministeri de Cultura per l’obra Tots els cavalls, publicat per LaBreu Edicions. El jurat del guardó, dotat amb 20.000 euros, l’ha escollit per la “vocació poètica” que contempla tota una vida a través del sedàs de l’expressió “seca, dura, inquieta i fulgurant”. Vicens compta amb una trajectòria dedicada a la novel·la i a la poesia. Entre d’altres distincions, també ha rebut el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Palma, el Constantí Llombart, el Ramon Llull i la Creu de Sant Jordi.

El 1965 rep el primer reconeixement per l’obra del concurs literari de Cantonigròs amb la recopilació de relats Banc de fusta. El 1967 obté el Premi Sant Jordi per la novel·la 39º a l’ombra.

També ha publicat La Santa, Terra seca, Febre alta, Lluny del tren, Ungles perfectes o Ànima de gos, a més de relats curts, recollits en el volum Tots els contes.

El 2009 publica el primer llibre de poesia, Lovely, seguit de Sota el paraigua el crit (2013), Fred als ulls (2015) i Tots el cavalls.

En col·laboració amb Josep Maria Llompart ha escrit Vocabulari privat, un llibre de memòries. La seva obra s’ha traduït a l’alemany i al castellà.

El 1998 va ser nomenada presidenta en funcions de l’ Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, del qual també és vicepresidenta a les Illes Balears entre 1997 i 2004. El 2016 és nomenada sòcia d’honor de l’entitat.

 

Relacionats