Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

50 anys d’ ‘El Padrí’, la gran novel·la sobre la màfia

En molts casos, darrere una gran pel·lícula hi ha un llibre encara més gran. En el cas d’ El Padrí, la mítica pel·lícula de Francis Ford Coppola, va ser el […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 24/01/2019

En molts casos, darrere una gran pel·lícula hi ha un llibre encara més gran. En el cas d’ El Padrí, la mítica pel·lícula de Francis Ford Coppola, va ser el mateix escriptor qui es va encarregar del guió que es va convertir en una de les grans pel·lícules de la història del cinema.

Va ser l’any 1969 quan Mario Puzo va publicar el llibre als Estats Units, i ràpidament es va convertir en un dels llibres més venuts de la història editorial americana, amb traduccions arreu del món; en només dos anys va vendre prop de deu milions d’exemplars.

Coincidint amb aquest 50è aniversari de la seva publicació original, Edicions 62 recupera El Padrí, en traducció de Núria Panadès, una narració que s’aproxima per primera vegada de manera novel·lada a la màfia. Mario Puzo la presentava com una societat complexa amb una cultura pròpia i una jerarquia molt fortes. Vito Corleone, el Don més respectat de Nova York i un dels pilars d’aquesta societat, va arribar com a immigrant als dotze anys des de la seva Sicília natal. Intel·ligent, astut i fidel als principis de l’honor i l’amistat, i implacable amb els rivals, Don Corleone, la seva vida, els seus negocis i el del seu fill i hereu Michael, conformen l’eix d’aquesta novel·la.