Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

L’Associació de Veïns de la Barceloneta defensa que l’Hermitage obri al barri

La presidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Montse López, i el seu vicepresident, Manel Martínez, han defensat aquest divendres l’obertura d’una delegació del museu Hermitage a la seva […]

Agències 28/12/2018
Imatge d'Arxiu / Europa Press

La presidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Montse López, i el seu vicepresident, Manel Martínez, han defensat aquest divendres l’obertura d’una delegació del museu Hermitage a la seva ubicació plantejada a la Barceloneta, a la Nova Bocana del Port.
López ha assegurat que es tracta d’un projecte integrador que compta amb bon acolliment, i ha assenyalat la iniciativa per apropar el museu a les escoles com l’aspecte més positiu de l’obertura de l’Hermitage.

La presidenta de l’entitat veïnal ha destacat també, mitjançant un vídeo a les xarxes socials, que l’obertura del museu comportaria la creació de llocs de treball per a veïns de la Barceloneta, la qual cosa ha destacat també com a aspecte positiu.

A més, la iniciativa contribuiria a aconseguir “una reivindicació que sempre” han fet des de l’associació: la creació d’un bus nàutic que connecti una part del Port amb la Barceloneta.
El vicepresident de l’associació ha sostingut que el museu atrauria un turisme cultural que contribuiria a eliminar el turisme incívic que no volen els veïns, i ha ressaltat que unes 30 entitats barcelonines donen suport al projecte.

Martínez ha defensat que l’obertura de l’Hermitage dinamitzaria el barri, i ha destacat que comptaria amb un projecte arquitectònic singular dissenyat per l’arquitecte Toyo Ito i amb un relat museològic liderat per Jorge Wagensberg -mort al març-, que apostava per l’accés universal a la cultura.