Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

Maniobra descarada del Gobierno per impulsar Illa: L’enquesta exprés del CIS fa guanyador el PSC

|

- Publicitat -

El PSC serà la força més votada a les eleccions del 14 de febrer, segons el sondeig ‘flash’ del CIS que li atorga un 23,7% dels sufragis. Son quatre punts més que ERC, que segons l’enquesta que s’ha fet pública aquest dijous obtindria el 19,9% de les paperetes. JxCat (14,6%) quedaria en tercera posició, i per darrere seu, a molts distància En Comú Podem (8,9%). L’enquesta recull la caiguda de Cs fins a la cinquena posició (7,9% dels vots), i situa darrere seu Vox (6,9%) i la CUP (6,8%). Precisament Vox superaria en un punt el PP (5,8%). El PDeCAT es quedaria amb un 1,5% dels vots, i el PNB el 0,2%. La majoria independentista quedaria lluny del 50% perquè ERC, JxCat, CUP i PDeCAT sumen el 42,8% dels sufragis.

És la segona vegada que el CIS fa pública una enquesta d’aquestes característiques –la primera va ser amb motiu de la moció de censura de VOX- però mai fins ara ho havia fet en període de campanya electoral.

Publicitat

L’objectiu d’aquesta enquesta, segons l’ens que dirigeix Félix Tezanos, és “analitzar i identificar les principals tendències i dades de la realitat sociopolítica i electoral fruit de l’alt nombre de persones que prenen les seves decisions de vot durant la campanya”.

En aquell baròmetre el CIS apuntava a la possibilitat que les formacions independentistes (ERC, JxCat i CUP) perdessin la majoria independentista amb una forquilla d’entre 59 i 71 diputats –68 majoria absoluta- i que les formacions independentistes –també amb PDeCAT- no superessin el 50% dels sufragis i es quedessin amb un 39,8%.

Et pot interessar  Sabrià no preveu que ERC governi amb el PSC la pròxima legislatura: "En cap cas està damunt la taula"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut