Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

VOX s’embruta amb Garcia Lorca demanant de “no polititzar-ne la memòria”

Macarena Olona assegura que Federico García Lorca avui votaria Vox

Redacció
Redacció 20/08/2021
Il·lustració en memòria de l'afusellament de Federico Garcia Lorca

Sovint dubtem si fer-nos ressò de segons quines declaracions o manifestacions a les xarxes, però hi ha moments en els quals resulta inevitable per fer palesa l’altura moral de qui les emet, Així, la secretària general del grup parlamentari de Vox al Congrés, Macarena Olona, ha assegurat que “avui” el poeta Federico García Lorca votaria a Vox” i ha demanat que no es polititzi ni s’embruti la seva memòria. En un missatge escrit a la xarxa social Twitter, Olona ha contestat així als comentaris que van suscitar el seu anterior tuit en el qual va recordar el poeta granadí en el 85 aniversari del seu assassinat citant uns versos seus.

“En la bandera de la llibertat vaig brodar l’amor més gran de la meva vida. Federico García Lorca. Etern. Universal però nostre. Avui, especialment, en el nostre record”, va escriure Olona dimecres passat, en l’aniversari de l’afusellament del poeta.

La jugada és coneguda: es llença la pedra i es fa la víctima en rebre respostes. Així, després de les crítiques per aquest missatge, la diputada de Vox per Granada n’ha publicat un altre, en el qual es queixa dels comentaris i es pregunta fins on pot arribar l'”odi” i proclama: “Avui, a Espanya, la bandera per la qual moriria assassinada Mariana Pineda seria l’espanyola. Avui, a Espanya, Federico García Lorca votaria a Vox”.

La dirigent de Vox, possible candidata a la Presidència de la Junta d’Andalusia, ha reblat el salt mortal fet demanant que no “s’embruti” la figura de García Lorca, ni es polititzi: “La seva memòria és apolítica. No l’embruteu”, ha escrit. I s’ha quedat tan ample.