Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

València celebra el 6è aniversari de la declaració de les Falles com a patrimoni de la humanitat

|

- Publicitat -

El 30 de novembre de 2016, just avui fa 6 anys, les Falles de València eren reconegudes com a patrimoni immaterial de la humanitat. L’onzena assemblea de la UNESCO així ho va acceptar en una reunió celebrada a la seu de les Nacions Unidas d’Addis Abeba, la capital d’Etiòpia. La decisió va ser presa per unanimitat. Per commemorar la declaració, a la ciutat de València s’hi estan celebrant durant aquests dies tot un seguit d’activitats.

Aquest passat cap de setmana, els dies 26 i 27 de novembre, es va donar el tret de sortida a la celebració amb les jornades de portes obertes dels museus fallers de Cullera, Alzira, València i Gandia. El dissabte les Falleres Majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, van visitar el Museu Faller de València i a les 6 de la tarda es va fer la Cavalcada del Patrimoni. Aquesta cercavila va començar a les portes de la Llotja, amb la participació de gegants, capgrossos, la Muixeranga Vella d’Algemesí i altres elements de cultura popular. El diumenge les celebracions van continuar amb una visita de les Falleres Majors al Museu de l’Artista Faller i el taller del faller Manolo García. A les 2 del migdia es va fer una mascletà a la Ciutat de l’Artista Faller.

Publicitat

Avui 30 de novembre, dia de l’aniversari de la declaració com a patrimoni de la humanitat, a partir de les 18:30, totes les comissions falleres del País Valencià estan convidades a fer un brindis, així com agrupacions, sectors, federacions i resta de col·lectius fallers estan convidades a fer un brindis per l’efemèride i a compartir el moment a les xarxes socials mitjançant els hashtags #SomPatrimoni i #FallesUNESCO.  L’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, i les Falleres Majors de València presidiran el brindis institucional a les 22.00 hores a les portes de l’Ajuntament de València. La celebració estarà amenitzada pel Cant d’Estil i la Colla de Tabal i Dolçaina de Junta Central Fallera i finalitzarà amb un castell de focs artificials que es dispararà des de la casa consistorial.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut