Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Una mestra i la directora d’un col·legi d’Alacant s’enfronten a 15 anys d’inhabilitació per havier enviat una circular en valencià

Un pare va denunciar el centre amb el suport de l’associació ultra ‘Hablamos español’

Redacció
Redacció 20/05/2021
Una de les aules d'aquest col·legi d'Alacant.

És tan greu i desproporcionat que sembla una broma. Però, no. El fanatisme d’uns pares que van denunciar el centre per haver enviat una circular en valencià referent a una excursió dels alumnes ha fet que ara una mestra i la directora del CEIP Mediterrani d’Alacant siguin jutjades per la via penal, en un procés en el qual s’enfronten cadascuna a 15 anys d’inhabilitació. Els fets van passar el primer trimestre del curs 2019-2020.

Segons publica ‘Nosaltres La Veu’ el pare, Joaquín Oliva, va comptar amb el suport moment», de l’associació «Hablamos español», quer va portar el cas a la Fiscalia de Menors. Des de la Conselleria d’Educació van afirmar que, encara que no hi ha una normativa que obligue a lliurar les circulars en les dues llengües, aquest col·legi sempre ho havia fet, a excepció de dues ocasions en el curs 2019-2020, i que quan el pare «va exigir que aquestes es traduïren el castellà, la cap d’estudis es va prestar a llegir-les en castellà, però el pare s’hi va negar», al·legant que li semblava «una burla». Posteriorment, Educació va ordenar interposar una denúncia formal per «insults i amenaces cap a la directora de centre», rebudes per via telefònica de forma anònima.

La directora i la mestra represaliades compten amb el suport de tot l’equip directiu, així com de l’AMPA i el Consell Escolar. I aquests dies recullen signatures de suport.