Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Trueba roda un documental sobre la família Pujol

S’estrenarà aquesta primavera a Discovery i recollirà el testimoni de polítics, periodistes, jutges i col·labadors de Pujol

Agències 09/02/2021
El cineasta David Trueba està rodant el documental sobre Pujol i la seva família.

El cineasta David Trueba ha començat a rodar ‘La Sagrada Familia’, una sèrie documental de quatre episodis d’una hora de durada que ha produït Lavinia Audiovisual per a Discovery+ que parlarà sobre la família Pujol-Ferrusola.

‘La Sagrada Familia’, que s’estrenarà aquesta primavera en el nou servei de ‘streaming’ de Discovery a Espanya, s’endinsarà “en l’entramat que lidera la que va ser la família model per a la societat catalana”, tal com ha assenyalat la plataforma. Es tracta de la primera producció original espanyola de Discovery+.

Formada per quatre episodis d’una hora, ‘La Sagrada Familia’ compta amb la participació de nombroses personalitats del món de la política, el periodisme i la magistratura, com també col·laboradors i persones pròximes a Jordi Pujol i la seva família.

“Com en les millors novel·les, la saga familiar dels Pujol està esquitxada d’anècdotes, incidents, episodis memorables. Pocs materials humans poden ser més rics per retratar un temps i un país”, ha assenyalat Trueba, que parla de “donar al material un tractament èpic”.

“Els afanys i l’ambició també determinen el destí final dels personatges. Fidels als fets reals, però amb la convicció que estem davant un personatge icònic, més gran que la vida”, ha afegit el cineasta.

Durant dècades, Jordi Pujol va ser vist per una part molt important de la societat catalana com un referent no només polític, sinó també cívic i moral, segons ha assenyalat la plataforma.

Des de llavors, Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills han estat en el focus de diferents escàndols de corrupció. Se’ls acusa de cometre frau a Hisenda, blanqueig i evasió de capitals.