Dilluns, 19 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

Tiana es converteix en la capital de la literatura negra catalana

El festival Tiana Negra se celebra entre el 17 i el 19 de gener

Ramon Moreno
Ramon Moreno 17/01/2020

La vuitena edició del festival Tiana Negra, del 17 al 18 de gener, estrena direcció i unes quantes novetats, però segueix fidel a la seva singularitat de cita amb el gènere negre escrit en català. Anna Maria Vilallonga debuta donant-li un accent més, amb l’estrena d’un taller de Poesia Negra i d’un espectacle teatral a càrrec del Consell d’Infants de Tiana. A banda d’acollir una trentena de presentacions de novetats catalanes del gènere, el festival oferirà homenatges a Isabel-Clara i Andrea Camilleri. D’altra banda, el Premi Memorial Agustí Vehí – Ciutat de Tiana de novel·la quedarà desert per primera vegada.

Tiana Negra 2020 serà l’escenari de presentació d’una trentena de novetats literàries catalanes del gènere negre. Els seus autors participaran en taules de presentació temàtiques o dedicades a la seva obra en exclusiva. Entre les novetats que s’hi presentaran hi ha les darreres novel·les Andreu Martín, Lluís Llort, Pep Prieto, Teresa Solana, Sebastià Bennasar, Susana Hernández, Maribel Torres o Tuli Márquez.

La cita també tindrà un record per Isabel-Clara Simó, tot just traspassada i que ja estava previst, i Andrea Camilleri, el gran autor italià de novel·la negra conegut sobretot per la saga literària del comissari Montalbano, mort l’any 2019. L’acte serà la clausura del festival i anirà a càrrec de Pau Vidal, escriptor i traductor habitual de Camilleri al català, que ha promès un homenatge “pirotècnic” a l’autor.