Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Tardà considera un greu error que Educació introdueixi l’islam a l’escola

Contradiu el conseller Bargalló que va posar com excusa la LOMCE que impedeix l’aconfessionalitat a les aules segons una conferència pronunciada fa uns mesos

Redacció 05/09/2020

Sorpresa i indignació a la comunitat educativa davant l’anunci de la conselleria d’Educació

L’anunci, malgrat que sigui en un pla pilot, d’implementar l’ensenyament de l’islam a les escoles, fet en ple retorn a l’activitat docent i amb totes les incerteses de la pandèmia, ha provocat un fort desconcert en sectors progressistes i partidaris de l’aconfessionalitat de l’ensenyament. El mateix programa electoral d’ERC ho diu fermament. L’exportaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà o l’escriptora Nahat el Hachmi han mostrat la seva estranyesa davant aquesta decisió.

Tardà en una piulada ho deixa molt clar i també l’escriptora, en un altre escrit que reproduïm.

“La presència de la religió a l’escola és reaccionària i insulta la llibertat de consciència. El que s’ha d’impartir és cultura de les religions i educar en el respecte a la llibertat religiosa”. “El laïcisme està perdent terreny i es pagarà car. Les esquerres han llançat la tovallola”.

 El mes de desembre, en una conferència titulada “L’aconfessionalitat a les aules. Un model republicà.” El conseller Bargalló posava com excusa la LOMCE per tal de començar a introduir ensenyaments religiosos per no afrontar l’aconfessionalitat de l’escola. En aquella xerrada, realitzada a la Fundació Ferrer i Guàrdia i que el conseller té penjada en el seu bloc personal, Bargalló les excuses de la LOMCE per evitar la laïcitat de les escoles semblaven fora de lloc.

La conferència va provocar una denúncia de la Comunitat Islàmica contra el conseller que va ser desestimada. Esperem que no siguin aquestes amenaces les que l’hagin influenciat perquè hagi fet el sorprenent anunci d’implementar de l’ensenyament de l’islam i, a més, amb professors escollits pels diferents centres islàmics del territori. L’escriptora Nahat el Hachmi en ho adverteix en aquest comentari.