Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Professionals de la cultura s’organitzen per “combatre l’abús sexual” després que Ollé defensi la seva innocència

|

- Publicitat -

Professionals del món de la cultura s’estan organitzant per “combatre l’abús sexual i de poder” formant-se i “qüestionant” les seves praxis “a les aules i sales d’assaig”. Així ho indiquen en un text vinculat a l’etiqueta #ProuAbusos, que ha començat a circular a les xarxes socials després que el dramaturg Joan Ollé, acusat d’assetjament sexual i abús de poder quan era professor de l’Institut del Teatre, hagi defensat la seva innocència en un article a ‘El Periódico’ un mes després que el diari ‘Ara’ destapés l’escàndol. Alguns dels professionals que s’han sumat a la iniciativa són les actrius Carla Rovira, Lara Díaz, Blanca Garcia i Mireia Gubianas o les dramaturgues Daniela Feixas, Victoria Szpunberg i Cristina Clemente.

Publicitat

Altres noms destacats del sector teatral que s’han sumat a la iniciativa són els actors Adrià Aubert i Jaume Forés, els dramaturgs Jordi Casanovas i Jumon Erra, integrant de la Companyia la Danesa al costat d’Ota Vallès i Elena Fortuny, que també s’afegeixen a la iniciativa, o la directora de la Companyia HuiBasa Lali Álvarez.

Cal recordar que el dramaturg Joan Ollé negava ahir haver tingut mai cap “comportament legalment reprovable” amb els alumnes de l’Institut del Teatre en un comunicat enviat a ‘El Periódico’ un mes després que esclatés l’escàndol sobre els presumptes abusos a alumnes d’aquesta institució cultural destapat pel diari ‘Ara’.

Ollé es va esperar a declarar davant la Comissió per la Prevenció de l’Assetjament Sexual, a la seu de la Diputació de Barcelona, de qui depèn l’Institut del Teatre, i un cop ho va fer, el divendres 26 de març, va donar el seu punt de vista sobre la qüestió al comunicat. Al text assegurava que no havia pretès mai “obtenir cap avantatge” de la posició de docent.

Et pot interessar  Troben a tocar del Castell de Mur evidències d'un poblat anterior a la fortificació del segle XI
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió