Dimarts, 13 d'abril de 2021 - Edició 992
La República

Obre al públic a Lleida la col·lecció d’art de Tatxo Benet formada per 31 peces que han patit diverses formes de censura

Una de les obres és un cotxe logotipat amb simbologia franquista que aquest matí s’ha passejat pels carrers de la ciutat

Avatar
Agències 26/09/2020
Pla mitjà de l'empresari Tatxo Benet, al centre de la imatge, durant la inauguració de la mostra 'Censored', el 26 de setembre de 2020. (Horitzontal)

El Centre d’art La Panera i el Museu de Lleida acullen des d’aquest dissabte la mostra ‘Línies vermelles. La censura a la col·lecció de Tatxo Benet’. El muntatge, que s’exposa al públic per primera vegada, està format per un total de 31 peces de la col·lecció ‘Censored’ del periodista i empresari lleidatà, dedicada a obres d’art que han patit diverses formes de censura. S’hi poden veure peces d’artistes tant diversos com Ai Wei Wei, Charo Corrales, Zoulikha Bouabdellah, Abel Azcona o Pablo Picasso, entre altres. Abans de la inauguració, que ha aplegat un centenar de persones, un cotxe logotipat amb simbologia franquista, obra de Núria Güell i Levi Orta, s’ha passejat pels carrers de Lleida fent parada a espais que van patir la dictadura.

Pla obert d’un cotxe logotipat amb simbologia franquista, una de les obres de ‘Censored’, a l’exterior del centre d’art La Panera, el 26 de setembre de 2020. (Horitzontal)

Pla obert de l’obra ‘Silence Bleu’ de Zoulikha Bouabdellah, dins la mostra ‘Censored’, el 23 de setembre de 2020 (Horitzontal)