Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Núria Plana assumeix provisionalment la direcció de l’Institut del Teatre en plena crisi pels casos d’assetjament

|

- Publicitat -

La Diputació de Barcelona ha nomenat provisionalment directora general de l’Institut del Teatre a Núria Plana, després que la seva predecessora, Magda Puyo, dimitís a finals de febrer arran de casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder per part d’alguns docents del centre. La corporació ha destacat en un comunicat aquest dimecres que es tracta d’un nomenament “per raons d’urgència, de forma transitòria i provisional” fins que es resolgui la convocatòria del concurs públic per a la provisió del càrrec.

Publicitat

La convocatòria del concurs públic que establirà el termini per a la presentació de sol·licituds es publicarà en els propers dies, i el nomenament de Plana serà efectiu fins al 30 de novembre o quan es resolgui el concurs. Plana és coordinadora acadèmica de l’Institut del Teatre des del curs 2017-2018, és ballarina professional i ha exercit de professora de dansa al centre des de 1998, tant en el Conservatori Professional de Dansa (CPD) com en el Conservatori Superior de Dansa (CSD).

Amb el seu nomenament “es garanteix el funcionament de la institució durant els mesos de transició”, i s’ha acordat amb els claustres de les quatre escoles de la institució: el CSD, el CPD, l’Escola Superior d’Art Dramàtica i l’Escola Superior de Tècnicques dels Arts de l’Espectacle. La Diputació ha recordat que a l’abril es va impulsar un pla de formació integral en assetjament sexual i abusos de poder per evitar “que es repeteixi qualsevol situació d’abús a les aules”, i va engegar l’1 de març un servei gratuït d’atenció psicològica.

També va promoure una comissió de diàleg, integrada per representants dels docents i dels alumnes, que preveu emetre un informe en tres mesos sobre les instàncies presentades per presumptes casos d’assetjament.

Et pot interessar  Mas reclama que es deixin "d'amplificar discursos apocalíptics" sobre l'economia catalana
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió