Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Núria Esponellà, Xavier Febrés, Ruth Tormo i Maria Josep Escrivà, premiats als Premis Literaris de Girona

Guanyen els premis Bertrana, Ramon Muntaner, Carles Rahola i Miquel de Palol

Ramon Moreno 25/06/2020
L'escriptora Núria Esponellà

L’escriptora i filòloga gironina Núria Esponellà ha guanyat el 53è premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb 30.000 euros, per Ànima de Tramuntana. L’obra relata la història de dues dones d’èpoques molt distants que s’enfronten a les dificultats de la vida a la recerca del seu sentit. Els premis literaris de Girona també han reconegut, per unanimitat, Ruth Tormo, autora de Sense codi de barres, com a guanyadora del premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil. Un premi que està reconegut amb 6.000 euros. L’obra narra la història de l’Amina, una noia que treballa en un taller tèxtil de Bangladesh i que amaga una nota d’auxili en un pantaló. Qui la troba és en Víktor, un estudiant d’institut de Barcelona que afrontarà el repte de trobar l’autora de la nota.

El jurat ha considerat que l’assaig de Xavier Febrés Josep Pla o la vitalitat mereixia el premi Carles Rahola d’assaig, també dotat amb 6.000 euros. El text guardonat interpreta la vida de Josep Pla a través dels llibres publicats a cada època i destria la genialitat literària en una obra tan extensa.

Pel que fa al premi Miquel Palol de poesia, valorat amb 2.400 euros ha recaigut a Maria Josep Escrivà per Sempre és tard, un poemari que persegueix la convivència entre el desig i el dolor.

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 22 de setembre a l’Auditori de Girona, i aquella mateixa jornada s’atorgaran també els premis Cerverí de lletra de cançó i Lletra per a projectes digitals de literatura catalana. Els llibres arribaran a les llibreries el 23 de setembre publicats pel Grup62.