Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Nit de Santa Llúcia a Santa Coloma de Gramenet just quan la immersió lingüística està essent atacada

|

- Publicitat -

Santa Coloma de Gramenet ha acollit La Festa de les Lletres Catalanes, els premis que atorga Òmnium Cultural. La gala, en la seva 69a edició, s’ha fet aquest divendres al teatre Sagarra de la ciutat colomenca. Hi ha assistit el MHP Quim Torra, el President del Parlament, Roger Torrent, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, i també altres personalitats convidades com Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

Publicitat

Santa Coloma de Gramenet va ser on va començar la immersió lingüística a l’escola per l’impuls dels pares castellanoparlants que van voler que els seus fills dominessin també el català, i aquest fet s’ha esmentat en diverses ocasions al llarg del vespre.

Ha estat un acte molt sentit i artísticament brillant, que retia homenatge a la ciutat amfitriona gairebé en el mateix moment en què el PSC estava reunit fent el seu congrés i proposant que s’acabés la immersió lingüística per implantar a l’escola el mateix temps com a llengua vehicular per al català, castellà i anglès, una idea molt semblant a la que havia estat la proposta estrella d’un altre partit, que en aquests moments va de baixada.

Els guardonats han estat els següents:
David Nel·lo ha rebut el Premi Sant Jordi de novel·la per l’obra ‘Les amistats traïdes’
Lluís Calvo ha estat el guanyador del premi Carles Riba de poesia per ‘L’espai profund’
Carlota Gurt s’ha endut el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions per ‘Cavalcarem tota la nit’
Toni Mata ha merescut el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per ‘Nascuts per ser Breus’
Lluís Prats ha estat guardonat amb el Premi Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies per ‘Estimat monstre”.

També han estat honorats el director de Betevé, Sergi Vicente, amb el Premi Muriel Casals de Comunicació i el filòsof i comissari d’art Paul B. Preciado amb el Premi Internacional J. B. Cendrós.

Tots els distingits han fet referència a la injusta situació del President d’Òmnium cultural, Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners, en una cerimònia en què, en diversos moments musicals, s’ha volgut també mostrar el mestissatge tan propi de la ciutat que acollia els premis.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió