Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Mor el reconegut dibuixant satíric Toni Batllori, autor de la tira diària ‘Ninots’ de La Vanguardia

El dibuixant satíric Toni Batllori Obiols ha mort després d’entregar la seva última vinyeta, en la qual ironitzava sobre els interessos dels fabricants d’armes

Redacció 07/01/2023
Toni Batllori, en una imatge del 4 de juny del 2015, quan va rebre el Premi Nacional de Comunicació Data de publicació: dissabte 07 de gener del 2023, 12:26 Localització: Barcelona Autor: Pau Cortina / Arxiu ACN

Ha mort el dibuixant satíric i artista multidisciplinari Toni Batllori Obiols, popular per la tira de vinyetes ‘Ninot’ que publicava a ‘La Vanguardia‘ des del 1994. Els fets van succeir la passada nit del 6 de gener, just després d’entregar al mitjà l’última vinyeta, que s’ha publicat el matí d’aquest dissabte, 7 de gener.

Batllori ha mort a casa seva, al domicili de Teià (Maresme), després d’haver entregat la seva última vinyeta, en la qual ironitzava sobre els interessos dels fabricants d’armes per allargar la guerra i l’estat de por i així enriquir-se encara més.

L’artista va néixer a Barcelona el 1951, i va començar a col·laborar amb ‘La Vanguardia’ el 1991. El 1994 començava a publicar al mateix mitjà ‘Ninots’, la tira de vinyetes sobre actualitat política que durant 29 anys ha acompanyat les pàgines del diari i els seus lectors.

Batllori, a banda de les vinyetes de ‘La Vanguardia’, també s’ha dedicat a dibuixar-ne per altres mitjans i institucions, com ara per a les revistes de la Universitat Pompeu Fabra. A la vegada, també s’ha dedicat a múltiples projectes artístics i personals, un d’ells l’escultura MALIP (Monument a les il·lusions perdudes), que es troba ubicada entre la Diagonal, la Rambla del Poblenou i el carrer Bolívia.

Les xarxes s’han omplert de missatges de condol i record, entre ells el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha assegurat estar “colpit” per la notícia i ha fet arribar el seu condol a la família, amics i companys de Batllori.