Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Montse Barderi s’emporta el 52è Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la ‘La memòria de l’aigua’

Ferran Sáez Mateu guanya el Carles Rahola amb ‘La vida aèria’, i Lluís Prats, el Ramon Muntaner de literatura juvenil

Ramon Moreno
Ramon Moreno 28/06/2019

L’escriptora Montse Barderi ha guanyat el 52è Premi Prudenci Bertrana de novel·la amb La memòria de l’aigua, una novel·la sobre el destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món i Ferran Sáez Mateu, el 40è Premi Carles Rahola amb l’assaig La vida aèria, un assaig en forma de dietari i amb la mirada d’un filòsof.

Per la seva part, el 42è Premi Miquel de Palol de poesia se l’ha emportat Tocat i enfonsat de Ramon Cardona Collell, un poemari que reuneix les referències culturalistes, com ara la pintura europea i el món grec, amb esments a la natura salvatge; mentre que el 34è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil ha estat per la novel·la Kambirí di Lampedusa de Lluís Prats, una obra narra la història d’una nena acabada de néixer que és rescatada d’una pastera a l’illa italiana de Lampedusa per un metge decideix adoptar-la i tot el poble l’ajuda a criar-la..

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 17 de setembre a l’Auditori de Girona, i aquella mateixa jornada s’atorgaran també els premis Cerverí de lletra de cançó i lletra per a projectes digitals de literatura catalana. Els llibres arribaran a les llibreries el 18 de setembre.