Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Més de 80 entitats i associacions de veïns de Barcelona recolzen l’Hermitage a Barcelona

La plataforma Més Cultura per a Barcelona aplaudeix l’aliança entre el Liceu i el museu

Agències 24/05/2021
Imatge del projecte de museu Hermitage a Barcelona | EP

Més de 80 entitats locals i associacions de veïns de Barcelona han recolzat el projecte de museu Hermitage a Barcelona i han demanat a l’Ajuntament i al Port de Barcelona que facilitin la seva instal·lació, pels “beneficis culturals, socials, econòmics que revertirà”. Han signat el manifest ‘I si estem davant l’última oportunitat?’, de la plataforma Més Cultura per a Barcelona, que aglutina a entitats com la Càmera de Barcelona, Foment del Treball, l’Associació de Veïns de la Barceloneta i el Gremi d’Hotelers, entre unes altres del teixit associatiu, informen aquest dilluns en un comunicat.

“Ens dirigim l’administració per preguntar-los: De què es té por?”, i al·leguen que es tracta d’acollir un pol cultural acompanyat d’un projecte artístic per convertir la Barceloneta en un centre de pensament, reflexió i art emergent, amb el propòsit d’establir vincles amb universitats, centres d’art i altres equipaments culturals de la ciutat.

Les associacions veïnals adherides consideren que el projecte pot millorar la vida cultural i social dels veïns del barri de la Barceloneta i de la ciutat, i que l’Hermitage “ha sabut escoltar, recollir, proposar, i adaptar-se a les peticions” de les entitats veïnals, del sector empresarial i de l’àmbit educatiu. Afegeixen que la possible aliança amb el Liceu fa més atractiva la proposta d’instal·lació a la Nova Bocana Nord, perquè consolidaria un eix artístic en el front litoral.

EL DIMECRES ES VOTA LA CONCESSIÓ
El manifest arriba a dos dies que el consell d’administració del Port aprovi previsiblement la concessió a l’Hermitage, encara que quedarà condicionada a la concreció del conveni entre Port i Ajuntament i a l’acord del patronat del Liceu sobre aquesta possible aliança. Aquest mateix dilluns, Més Cultura per a Barcelona també ha aplaudit que el Port anunciés el dissabte que promou una aliança entre el Liceu i l’Hermitage per fer “un gran ‘hub’ cultural del mar”, amb la finalitat de que el teatre s’integri en el projecte.

Segons la plataforma, aquesta integració posa de manifest “el caràcter cultural i de qualitat d’Hermitage i la seva voluntat real d’arrelar-se” a la ciutat. Més Cultura per a Barcelona ha afegit que preveu impulsar noves accions per aconseguir el suport de més associacions.