Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

L’Orfeó Català emprendrà una gira “històrica” amb la Filharmònica de Berlín

El cor debutarà al Berliner Philarmonie i també actuarà a Madrid i a la Sagrada Família amb l'orquestra alemanya

|

- Publicitat -

L’Orfeó Català emprendrà aquesta primavera una gira “històrica” amb la Filharmònica de Berlín que suposa el debut del cor a la Berliner Philarmonie. L’Orfeó i la Filharmònica hi actuaran plegats els dies 27 i 28 d’abril, l’1 de maig actuaran a la Sagrada Família i, el 3 de maig, a l’Auditorio Nacional de Madrid. Cada concert tindrà un programa diferent, però en tots ells hi sonarà la Missa de la Coronació de W.A. Mozart, sota la direcció de Kirill Petrenko.

Publicitat

El vincle entre el Palau de la Música i la Filharmònica de Berlín és antic, amb nombroses visites de la formació a Barcelona, però no va ser fins a l’any 2013 que els berlinesos –amb Simon Halsey com a mà dreta de Simon Rattle- van actuar per primera vegada al costat de l’Orfeó.

Aquesta serà la segona ocasió en què l’Orfeó actuï amb la formació berlinesa. A més, els concerts suposaran el debut del cor sota les ordres de Petrenko, titular de l’orquestra. Als concerts de la Sagrada Família i el de Madrid interpretaran plegats l”Ave verum’, de Mozart, i, només a Barcelona, el programa inclourà la ‘Pregària per Ucraïna’ (1937) de Valentin Silverstrov, que l’Orfeó entonarà a cappella.

D’altra banda, i al marge de la gira conjunta, la Filharmònica de Berlín també actuarà en solitari al Palau de la Música el dia 2 de maig, aprofitant la visita a Barcelona pel concert del dia 1 a la Sagrada Família.

Aquest mateix diumenge 16 d’abril, l’Orfeó actua al Palau de la Música acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), en una mena d’assaig general del programa de la gira.

La vinculació de l’Orfeó i el Palau amb l’orquestra berlinesa es remunta al 1908, quan tres mesos després de la inauguració de l’edifici, la formació alemanya va ser convidada actuar aquí amb tres concerts, dirigida aleshores pel cèlebre Richard Strauss.

Nova sortida de l’Orfeó a l’estranger 

Amb aquesta gira, l’Orfeó continua amb l’aposta d’internacionalització que va emprendre per primer cop l’any 2013 amb un concert a la Concert House de Viena i un any més tard a la Sala Gulbenkian de Lisboa. Més endavant, va actuar tres vegades a Londres i va protagonitzar una gira per Itàlia amb la Mahler Chamber Orchestra l’any 2016. Dos anys més tard l’Orfeó Català va viatjar fins a la Xina oferint una gira de concerts i durant l’estiu del 2019 va trepitjar Munic, Madrid i Palma de Mallorca.

Enguany, aquesta primera sortida internacional del cor després del seu pas pel Théâtre des Champs Elysées de París, suposa, segons Joan Ollé, director general del Palau de la Música Catalana, “un repte artístic pels cantaires, un exercici d’autoestima i auto estímul i també un exercici de prestigi”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió