Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

L’odi a la llengua catalana no té aturador

|

- Publicitat -

El govern espanyol passa de la defensa de la llengua catalana, passa de la mateixa Constitució espanyola

Publicitat

L’Associació per l’Escola Bilingüe (AEB) ha demanat aquest dimarts al conseller d’Educació del Govern, Josep González Cambray, que deixi de confondre mestres i directors, recordant que la sentència que obliga a impartir un 25% de castellà a l’escola catalana “s’ha de complir”. L’entitat ha explicat que enviarà en els pròxims dies una carta a tots els centres educatius informant del contingut del document i de les “responsabilitats” que els pertoquen a l’hora de garantir el seu compliment, així com de les “conseqüències” que pot tenir el fet de no fer-ho. La directora de l’AEB, Ana Losada, ha aprofitat per carregar durament contra els sindicats i les AMPES que defensen la immersió lingüística: “No ens representen”.

Losada ha explicat que a través d’aquesta carta que es farà arribar a les escoles s’explicarà el que consideren un “canvi positiu” als centres i que l’associació s’oferirà a “ajudar” a tot aquell que tingui algun dubte puntual al respecte. D’altra banda, ha avisat que els seus responsables no poden optar per no acatar la sentència.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat l’advocat José Domingo, que ha avisat als professionals educatius que no poden “no complir-la si no els agrada”. En aquest sentit, ha assegurat que “vigilaran” que es compleixin les normes, confiant que el recurs que presentarà el Govern per recórrer la decisió del TSJC no acabarà prosperant.

 

Domingo també s’ha adreçat directament al conseller i a la classe política, a qui ha recomanat “assumir la realitat”. També ha assenyalat que si s’opta per la desobediència hauran de tirar endavant “les accions pertinents”, tot i que ha afegit que ho podria fer directament el mateix tribunal, per exemple a partir d’una imposició de multes que poden arribar “als 1.500 euros diaris”.

 

D’altra banda, l’advocat també ha aprofitat per qüestionar la proposició de llei de la reforma de política lingüística, la qual ha recordat que “tot i les presses d’algunes formacions” en tramitar-la i portar-la al pròxim ple, no suposarà “cap canvi” respecte el compliment de la sentència.

 

Finalment, Losada s’ha adreçat directament al govern espanyol, al qual ha retret que “no els digui” que no tenen recursos per fer complir la sentència. També ha criticat alguns sindicats i associacions de pares i mares que aposten per la immersió lingüística. “No ens han preguntat mai, que deixin de parlar en el nostre nom”, ha reblat.

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió