Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’Institut del Teatre aparta un segon professor mentre se n’investiguin presumptes casos d’assetjament

Es tracta de Boris Daussà, que hauria impartit classes i fet festes en una casa de muntanya tot i que el centre no ho permet

Agències 19/03/2021
Boris Daussà és el segon professor de l'Institut del Teatre investigat per presumpte assetjament.

La comissió que investiga els presumptes casos d’abús sexual a l’Institut del Teatre (IT) ha demanat que se suspengui de manera cautelar un segon professor de l’entitat mentre s’investiguen les denúncies que ha rebut sobre ell, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat fonts de l’IT a l’ACN. Es tracta de Boris Daussà, que ja ha estat apartat de la docència i no es podrà acostar als alumnes, per bé que segueix treballant en projectes de l’entitat. Segons recull el rotatiu barceloní, les denúncies contra Dausà indiquen que havia impartit classes i fet festes en una casa a la muntanya, malgrat que l’institut ho prohibeix explícitament. En algunes d’aquestes denúncies també hi ha referències a qüestions de caràcter sexual, afirma l”Ara’.

Cal recordar que l’Institut del Teatre ja va aplicar les mateixes mesures a Joan Ollé, que com Dausà, està a l’espera del que determini la comissió d’investigació. L’escàndol de presumptes assetjaments sexuals a l’Institut del Teatre, destapat pel diari ‘Ara’, també ha comportat la dimissió en bloc de l’equip directiu de la institució cultural.