Divendres, 28 de gener de 2022 - Edició 1282
La República

L’Institut del Teatre aparta Joan Ollé arran de les denúncies d’assetjament sexual i abús de poder

El centre obre una investigació mentre que alumnes i exalumnes exigeixen la dimissió de la direcció que encapçala Magda Puyo

Agències 22/02/2021
Alumnes de l'Institut del Teatre enganxen cartells a la porta del centre per denunciar els presumptes casos d'abús de poder i assetjament.

L’Institut del Teatre ha decidit apartar temporalment el director teatral Joan Ollé com a professor després de les denúncies fetes públiques pel diari ‘Ara’ de presumpte assetjament sexual i abús de poder. Així ho ha decidit la Junta de Govern extraordinària de l’entitat, reunida aquest dilluns al matí, que també ha anunciat que obrirà una investigació. Mentrestant, alumnes i exalumnes de l’Institut han exigit en un acte de protesta la dimissió de la direcció, encapçalada per Magda Puyo. El diari ‘Ara’ va treure a la llum aquest diumenge el testimoni d’una vintena d’alumnes que apunten que en els últims 30 anys hi ha hagut una sèrie de professors amb aquestes conductes, entre els quals també hi ha Jorge Vera i Berty Tovías.

Segons el rotatiu, els professors “han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i en algun cas abusant-ne sexualment amb tocaments”. Les víctimes també parlen de “maltractament psicològic reiterat i estructural” i d’una situació sense “fets aïllats” que afectaria una dotzena de professors però, sobretot Joan Ollé.