Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

L’Estartit, capital de la beatlemania

|

- Publicitat -

Els amants dels Beatles tenen una cita aquest cap de setmana amb la setzena edició de l’Estartit Beatles Weekend, un festival per endinsar-se en el món de la banda britànica en un esdeveniment pensat per a tota la família, però sobretot destinat a satisfer als més beatlemaníacs, amb una programació que aplega exposicions, xerrades, projeccions de documentals i actuacions musicals, i un poble transformat en Liverpool per uns dies.

Publicitat

Aquesta setzena edició ret homenatge al periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino, mort fa uns mesos, qui va ser un referent en el món dels seguidors dels Beatles a Catalunya, impulsor de l’esdeveniment i propietari de la col·lecció que recentment havia cedit a l’Estartit.

Enguany el convidat especial és Leslie Cavendish, que va treballar amb el perruquer Vidal Sassoon fins a convertir-se en un dels referents de la moda de Swinging London, abans de convertir-se en el perruquer oficial dels Beatles. Cavendish compartirà el matí de dissabte amb els seguidors del grup de Liverpool i els posarà al corrent de les seves experiències i aventures amb els Beatles.

Premi Beatlemaníac a Jordi Sierra i Fabra 

A partir d’aquest any, el premi Beatlemaníac passa a anomenar-se premi Josep Maria Francino a la Beatlemania i, en aquesta edició, s’entregarà a Jordi Sierra i Fabra, periodista i escriptor referent en la divulgació de la música rock a casa nostra i autor amb més de deu milions d’exemplars venuts. Entre les seves obres dedicades als Beatles destaquen L’assassí del Sgt. Pepper’s, 100 històries al voltant dels Beatles, John Lennon, El jove Lennon, Diario de los Beatles, Diccionario de los Beatles, o Paul McCartney. Y la leyenda continúa…

Diumenge, tindrà lloc el Magical Medes Tour, amb el vaixell Nautilus convertit per un dia en el Yellow Submarine local. Durant la ruta a les Illes Medes, el vaixell acollirà l’actuació del grup Ambdós Two Of Us mentre es gaudeix del magnífic paisatge mediterrani.

A més, l’Estartit Beatles Weekend ha previst moltes més activitats durant tot el cap de setmana que es poden consultar al web de festival, i entre les que destaquen l’obra de teatre Yo estuve allí. Mi vida con George Harrison, de Paco Ortega i la companyia Teatro del Espejo, un monòleg emotiu d’homenatge a la figura del Beatle tranquil.

Leslie Cavendish

Leslie Cavendish, el perruquer de la banda britànica,  serà el convidat especial d’aquesta edició del Beatles Weekend. Cavendish, va tenir a càrrec seu el cabell dels quatre músics durant l’etapa més brillant de la seva carrera. Ens parlarà de la seva relació amb els quatre fabulosos i del seu llibre El peluquero de los Beatles (The Cutting edge, sense versió en català), on explica anècdotes apassionants i revela històries desconegudes.

El primer sense Francino

El passat 1 de desembre de 2021, l’ànima del Beatles Weekend, Josep Maria Francino, va morir. Va ser un cop dur per l’organització i per tots els beatlemaníacs. Francino era un gran col·leccionista dels Beatles, i una de les persones de Catalunya que havia recollit més coneixement de la icònica banda britànica.

A tall d’homenatge, les tres bandes de les quals va formar Josep Maria Francino (Els Folls, Radiokuartet i Magical Mystry Grup), dissabte al vespre participaran en el concert de tribut als Beatles amb un acte d’homenatge al beatlemaníac, que inclourà també les bandes de versions Abbey Road i Hey Bulldogs.

Més enllà del festival, Francino havia recopilat un gran nombre de material del grup britànic. Són milers de referències de discos de vinil, arxius d’hemeroteca, de vídeo i àudio i d’altres objectes relacionats amb els Beatles. Col·lecció beatlemaníaca que havia cedit a l’Estartit i que tindrà la seva seu a la nova biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit, amb la voluntat de ser un centre de documentació de la beatlemania. Està previst que la nova biblioteca de l’Estartit, que incorpora l’Arxiu Francino, s’inauguri el pròxim mes de setembre.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió