Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

L’escriptor Francesc Serés agafa les regnes de la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes

|

- Publicitat -

L’Institut Ramon Llull (IRL) té des d’aquest dimecres un nou director. Es tracta de l’escriptor Francesc Serés (Saidí, Osca, 1972), que relleva Iolanda Batallé, que ocupava el càrrec des del setembre del 2018. Així ho ha decidit en una reunió la junta rectora de l’Institut. A més d’escriptor, Serés és professor i una de les veus narratives més importants de la literatura catalana contemporània. Va estudiar Belles Arts (1996), Antropologia a la UB (1998) i disposa del Grau de Suficiència Investigadora per la UPF, on va impartir classes d’Història de l’Art. Des de 2016 era director de les Residències Faberllull i des de desembre de 2018 director de l’Àrea de Creació de l’IRL.

Publicitat

Com a escriptor, és autor d”Els ventres de la terra’ (2000), ‘L’arbre sense tronc’ (2001) i ‘Una llengua de plom’ (2002), trilogia posteriorment publicada amb el títol ‘De fems i de marbres’ (2003). Després va escriure el llibre de contes ‘La força de la gravetat’ (2006), que li va valdre el Premi Nacional de Literatura. El llibre de cròniques ‘La matèria primera’ (2007) va rebre el Premi Octavi Pellissa (2004). També ha publicat ‘Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig’ (2008), Contes russos (2009), Premi Ciutat de Barcelona de Narrativa i Premi de la Crítica Serra d’Or i ‘La pell de la frontera’, entre d’altres. La seva darrera publicació és ‘La casa de foc’, Premi Proa 2020. La seva obra ha estat traduïda al castellà, l’anglès, el francès o l’italià, entre d’altres. Ha col·laborat en mitjans com ‘El País’, l”Ara’ o TV3 i en revistes culturals com ‘L’Avenç’, ‘La maleta de Portbou’ o ‘El món d’ahir’.

A la trobada de la junta de l’IRL hi ha participat Natàlia Garriga, consellera de Cultura; Catalina Solivellas, delegada de la Presidència del Govern Balear per a la Cultura; Esteve Caramés, director de programes culturals de l’Ajuntament de Barcelona; Esther Morales, secretària general de Recerca i Universitats; Gerard Martí Figueras, secretari d’Acció Exterior; Jordi Foz, secretari general de cultura; Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística; Josep Vives, director general de Promoció Cultural i Biblioteques; Marisol López, directora general d’Innovació i Cultura Digital; Miquel Curanta, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals; Agustina Vilaret, secretària autonòmica d’Universitats, Recerca i Política Lingüística del Govern Balear; Joandomènec Ros, president de l’IEC; Josep Enric Llebot, secretari general de l’IEC; Jordi Montaña, vicepresident de la Xarxa Vives d’Universitats; Margarida Aritzeta, degana de la Institució de les Lletres Catalanes; Iolanda Batallé, directora del Llull; Antònia Andúgar, gerent del Llull i Núria Brichfeus, secretària de la Junta rectora. També hi ha assistit, Francesc Serés, nou director del Llull.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut