Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

L’escriptor eivissenc Carles Torres guanya el Premi de Novel·la Curta Just M. Casero amb ‘Els cossos elèctrics’

|

- Publicitat -

El Premi de Novel·la Curta Just M. Casero, que convoca a Girona la Llibreria 22, ha premiat, en la seva 39a edició l’obra Els cossos elèctrics, una “història vivencial” de l’escriptor Carles Torres (Eivissa, 1974). L’obra narra la història d’un home que ha d’anar a una reunió familiar complicada i es troba amb un amic amb el qual inicia una “baixada als inferns” on es creuen amb uns estranys personatges que els aboquen a un final dramàtic. Per la seva part, Assum Guardiola (Mata, 1973) ha quedat finalista amb l’obra Blau.

Publicitat

Una llengua esplèndida

El jurat dels Premis Casero d’enguany estava format per Mita Casacuberta, Josep M. Fonalleras, Imma Merino, Vicenç Pagès, Eva Vázquezi Jordi Gispert, i n’ha destacat la “llengua esplèndida” de l’obra guanyadora, que “es manté amb contundència”.

Carles Torres, que és llicenciat amb filologia romànica, es va presentar amb el pseudònim de ‘Rita Moll i s’ha imposat als 43 treballs que aspiraven al guardó per majoria simple del jurat. Ha guanyat diversos premis com el de relats curts Joan Castelló Guasch d’Eivissa els anys 2014 i 2015 o el premi de poesia Ciutat d’Eivissa l’any 2016.

Blau d’Assum Guardiola, obra finalista

Durant la cerimònia també s’ha anunciat que la novel·la curta ‘Blau’ d’Assum Guardiola ha quedat finalista. La peça narra una història de tres amigues, un de les quals ha mort i les altres dues es retroben, en parlen i la recorden. Segons el jurat, és una història “contemporània, fresca i molt emotiva”.

Guardiola, nascuda a Mata (Pla de l’Estany) és llicenciada en filologia catalana. Sempre ha estat vinculada al món literari, com a llibretera durant molts anys i amb dos projectes propis: Factoria de Lletres, dedicat a les formacions en escriptura creativa i a la dinamització de clubs de lectura, i La Mecànica del Canvi, dedicat a les formacions en habilitats per a la vida i per a la gestió emocional. Blau és la seva primera novel·la.

El primer premi està dotat amb 2.200 euros, una escultura de Pierre d.la, i la publicació de l’obra a l’Editorial Empúries. El segon premi té una dotació de 600 € i la Llibreria 22 es reserva l’autorització i condicions per la publicació de l’obra durant un any.

Publicitat

Més notícies

Opinió