Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Laia Llobera i Antoni Mas Busquets, guanyadors dels 51 Premis Octubre en la categoria de poesia i narrativa

|

- Publicitat -

Els 51 Premis Octubre tenen aquest any un marcat accent de ses illes. Els guardons Andròmina de Narrativa i el Pere Capellà de Teatre se’ls han endut els escriptors mallorquins Antoni Mas Busquets i Sergio Baos, respectivament. Mas Busquets ha estat premiat per ‘Només se salvaran els llamps’, un recull de relats que parla de temes com la contradicció humana o l’absurditat de moltes situacions quotidianes. Per la seva banda, Baos ha estat reconegut per ‘Les maleïdes’, que tracta el mal i els seus efectes. El Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia ha estat per Laia Llobera per l’obra ‘Paradísia’. Un poemari que, segons el jurat, “agermana la vida del món vegetal amb el món humà”. El Premi Joan Fuster d’Assaig ha quedat desert.

Publicitat

 

La cerimònia de lliurament dels premis s’ha fet aquest dissabte al vespre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

 

L’obra guanyadora de la categoria de poesia ha destacat entre els 114 originals presentats. El jurat del Premi Vicent Andrés Estellés, format Anna Gual, Irene Mira i Begonya Pozo, ha premiat la poeta, assagista i traductora Laia Llobera (Barcelona, 1983) per com connecta el “món natural amb el món hipertrofiat de la tecnologia” en el seu poemari.

 

L’escriptor mallorquí Antoni Mas Busquets (Palma, 1956) s’ha endut el Premi Andròmina de Narrativa d’entre els 100 textos presentats. El jurat, format per Carme Manuel, Jaume C. Pons Alorda i Lourdes Toledo, ha valorat “la qualitat literària dels relats recollits en l’obra”.

 

Pel que fa al Premi Pere Capellà de Teatre, el guanyador ha sigut Antoni Mas Busquets (Palma, 1956), per l’obra ‘Les maleïdes’, que ha estat escollida d’entre els 39 originals presentats. El jurat, format per Andreu Gomila, Fanny Tur i Aina Tur, ha destacat que és “un relat sòlid, amb un trio de personatges femenins insòlits, i amb una estructura valenta, que tracta el mal i els seus efectes sense contemplacions”.

 

Finalment, el jurat que atorga el Premi Joan Fuster d’Assaig ha decidit deixar desert el guardó. Segons el tribunal format per Francesc Montero, Maria Margalida Perelló i Josep Maria Terricabras, cap dels 32 textos presentats “reuneix les condicions necessàries per fer-lo mereixedor del premi”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió