Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La Plaça del Llibre d’Elx oferirà als seus assistents 1.300 obres en valencià

El gran objectiu de la Plaça del Llibre és contribuir a la normalització de la literatura valenciana

Agències 02/03/2023
Presentació de l'edició d'enguany de la Plaça del Llibre

La Plaça del Llibre 2023 d’Elx comptarà amb una oferta de 1.300 llibres en valencià per a tots els assistents que visitin la fira literària que se celebrarà del 10 al 12 de març a la plaça del Congrés Eucarístic. A més de posar a la disposició dels visitants aquest vast catàleg perquè puguin adquirir-lo, hi haurà activitats lúdiques, teatre, música, muixerangues, presentacions de noves obres i col·loquis amb escriptors.

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, ha presentat la segona edició d’un esdeveniment el lema del qual aquest 2023 és ‘De l’oralitat a l’escriptura‘ i l’objectiu del qual és, en paraules del mateix edil, “atraure il·licitans i il·licitanes així com gent de tota la província a una festa literària que té enguany com a objectiu consolidar-se per a així tindre continuïtat en el futur”.

Sànchez ha estat acompanyat en la presentació per Rafael Dominguez, director de la Plaça del Llibre, Teresa Val, directora de la Fundació FULL; i Lliris Picó, representant de l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana).

Rafael Domínguez ha assenyalat que el gran objectiu de la Plaça del Llibre és contribuir a través de les activitats proposades a la normalització de la literatura valenciana, i ha destacat que si cada nova edició té la seva pròpia identitat, les que s’han celebrat a Elx “estan marcades per la tradició oral, el màxim exponent de la qual és el Misteri d’Elx”.

Teresa Val, per part seva, ha volgut destacar el valor que té la fira per a coordinar el mercat literari en valencià i la gran contribució que fa, ja que dignifica i posa al centre la literatura en aquesta llengua. Mentre que Lliris Picó, com a representant dels escriptors, ha agraït la gran oportunitat que suposa aquest esdeveniment per a donar a conèixer els autors.

A la presentació també han assistit Xavier Toledo, vicerector adjunt de Promoció Lingüística de la UMHE, Beatriu Mas, representant d’Escola Valenciana – Baix Vinalopó, Josep Enric Escribano, president del Tempir, Hèctor Càmara, director del Secretariat de Llengües de la Universitat d’Alacant; i David Reche, llibreter d’Ali i Truc, com a representants dels organismes que participen en les activitats, als quals s’incorporen, a més, el Museu Valencià d’Etnologia, l’Institut Juan Gil-Albert, Acció Cultural del País Valencià i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que entregarà còmics per cada llibre que s’adquireixi.