Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

La novel·la en català triomfa entre els lectors de les biblioteques públiques de Barcelona

|

- Publicitat -

Tot i que la salut del català transita per un camí de sotragaddes de tant en tant també hi ha notícies que conviden a l’optimisme. La novel·la d’Irene Solà ‘Canto jo i la muntanya balla’ ha estat el llibre més prestat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona durant el 2020. La segueix ‘La Cara norte del corazón’, de Dolors Redondo, aquest sí en castellà, però completa el podi ‘Paraules que tu entendràs’, de Xavier Bosch. Pel que fa a novel·la estrangera, el més demanat és ‘Normal people’, de Sally Rooney. ‘Antologia de poesia catalana. Nova tria’ encapçala el rànquing dels llibres de poesia, seguit de ‘El Cor quiet’, de Josep Carner. En novel·la juvenil ‘Wonder’, de R.J.Palacio, lidera un any més la llista com a títol més prestat a les 228 biblioteques municipals i 10 bibliobusos de la província de Barcelona.

Publicitat

En còmics, el més sol·licitat és l’edició en català de ‘Naruto’, seguit de ‘Bola de Drac’. Pel que fa als llibres en format electrònic, el més prestat és ‘Boulder’, d’Eva Baltasar. Segueixen la llista ‘La chica de nieve’, de Javier Castillo i ‘La pacient silenciosa’, d’Alex Michaelides. En l’àmbit audiovisual s’imposa la pel·lícula ‘Bohemian Rhapsody’, seguida de ‘Green book’ i ‘La sociedad literaria y el pastel de piel de patata’. Per a nens, el títol més prestat és ‘Coco’ i en segon lloc ‘El regreso de Mary Poppins’.

Pel que fa a música, el disc amb més èxit és ‘A l’aventura’, de El Pot Petit; ‘Toca’t el melic’, el CD de la col·leció del Mic; ‘Naturalment’, de Dàmaris Gelabert i ‘Per la bona gent’, el darrer disc de Manel.

Et pot interessar  El metge barceloní Lluís Valerio desvela que és l'escriptor Stalker en la publicació de ‘La crònica diamant’
Publicitat

Més notícies

Opinió