La Jove Companyia Nacional d’Andorra traspassa les fronteres per participar en la VII Mostra de Teatre en Català que tindrà lloc a Madrid del 20 al 28 de maig. A la Mostra hi participaran 4 grups amateurs i professionals que actuaran al Cercle Català de la capital espanyola. La companyia andorrana serà l’encarregada de tancar la Mostra, actuant el diumenge 28 de maig a les 18 hores.

Publicitat

La peça seleccionada ha estat “Arrels d’arreu”, creació pròpia de l’edició de l’any 2021 de la JOCAND, sota la direcció escènica de l’Ester Nadal. Una peça que ret homenatge als avis i trenca l’escletxa que hi ha entre generacions, mostrant que no hi ha tantes diferències i que, en el fons, els desitjos i anhels continuen sent gairebé els mateixos.

Juan Manuel Casero, director artístic de la companyia, es mostra content per la participació en la Mostra: “Participem en aquesta edició després de passar el procés de selecció, molt contents i amb la responsabilitat de mostrar una feina molt important per nosaltres com a directors artístics: teatre andorrà fet, produït i concebut a Andorra per un grup d’actors, actrius i artistes joves de casa nostra”.

Amb aquesta funció es dona per finalitzada la primera promoció de la JOCAND que ha estat en actiu als teatres durant dues temporades (2020 – 2022) amb produccions com La Tercera Onada i Arrels d’arreu.

La JOCAND és un projecte de la Fundació ENA impulsat per L’Animal Escola de Teatre, una companyia nacional estable de joves entre els 16 i 21 anys que neix per apropar el teatre als joves.

La companyia, que agrupa diferents joves amb inquietuds artístiques vinculats a les arts escèniques, vol ser una plataforma que permeti adquirir una vivència i experiència professional i té per objectiu establir un pont entre els estudiants de teatre i el món professional. La direcció artística del projecte està a càrrec de Juanma Casero i Irina Robles amb el suport de l’Escena Nacional d’Andorra.

Et pot interessar  Demanen al Govern d'Andorra que desconnecti TVE quan emeti toros