Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

La indústria de l’espectacle convoca una marxa lenta de vehicles dilluns a Barcelona per denunciar la situació que travessa

El sector demana mesures “concretes i valentes” per fer front a la crisi de la covid-19

Agències 09/06/2020
Pla general de la nova sala de cinema del Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes / ACN

La indústria de l’espectacle català ha reclamat mesures “concretes i valentes” per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, uns efectes que, segons l’Associació de Professionals de l’Audiovisual Català (Apac), poden ser “irreversibles”. Entre les principals reivindicacions s’hi poden trobar la pròrroga dels ERTO més enllà del 30 de juny, flexibilitat en la reincorporació esglaonada dels treballadors, exoneració del 100% de les cotitzacions pels treballadors en ERTO o ajornaments en pagament d’impostos, entre d’altres. El president de l’Apac, Joan Carles Martín, ha alertat que “milers d’empreses i professionals autònoms” es poden veure afectats per la paralització del sector.

Martín també ha explicat que si no es prenen mesures “concretes” de suport al sector suposarà “en molts casos” la desaparició d’aquestes empreses, un fet que arrossegarà “multitud de llocs de treball directes i indirectes”.

L’Apac ha anunciat que el dilluns vinent les empreses del sector audiovisual de Catalunya sortiran pels carrers de Barcelona en format de marxa lenta de vehicles per denunciar la situació del sector sota el lema ‘Fem visible la indústria invisible’.