Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

La Fira del Llibre acull la presentació de les edicions de les obres Premis Ciutat de València

Avui es presentaran les obres guanyadores de la 40a edició dels Premis Literaris Ciutat de València

|

- Publicitat -

En el context de la 58 Fira del Llibre de València, que se celebra fins el pròxim dia 7 de maig als Jardins del Real, la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals presentarà  avui les obres guanyadores de la 40 edició dels Premis Literaris Ciutat de València. La regidora Gloria Tello presentarà les noves edicions de les vuit obres guardonades en la XL edició dels premis literaris de la ciutat, en un acte que se celebrarà en les instal·lacions del Museu de Ciències Naturals.

Publicitat

Les noves publicacions que veuen la llum són La fam tendra, del poeta Josep Lluís Roig, premi María Beneyto de poesia en valenciàAnotaciones a pie de página, del també poeta Ramón Bascuñana, premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà; Les puces, del novel·lista Manel Hurtado, premi Isabel de Villena de narrativa en valenciàCervantina. Trilogia íntima de Bayamo, de l’escriptor d’origen cubà i nacionalitat uruguaiana René Fuentes Gómez, premi Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà; Buit de mi, de la dramaturga Sònia Alejo, premi Eduard Escalante de teatre en valencià; David, del dramaturg saguntí Paco Zarzoso, premi Max Aub de teatre en castellà; Lluny d’Amèrica, de l’escriptora, traductora, periodista i assagista de València Lourdes Toledo, premi Josep Vicent Marqués d’assaig en valencià; i Contra los influencers: la ciudad letrada ante la corporativización tecnológica de la literatura, de Martín Rodríguez-Gaona, premi Celia Amorós d’assaig en castellà.

Són els guanyadors d’una edició, la número 40, que va registrar una participació de 1.640 obres a concurs, en una convocatòria que cada any suma major presència internacional, amb autors i autores procedents de països com l’Argentina, Colòmbia, Mèxic, Xile, Bolívia, el Canadà, la República Dominicana, Veneçuela, Cuba, els Estats Units, Israel, Guinea Equatorial, el Brasil, l’Uruguai, Panamà entre altres països. La convocatòria ha vist créixer el nombre de modalitats a concurs en els últims anys, que ja són un total de vuit, algunes d’elles amb noms d’autors valencians.

Et pot interessar  Baldoví: “Revertirem l’estat lamentable de les rodalies assumint la competència"

La difusió de les obres guanyadores es realitza, com en edicions anteriors, gràcies als acords de l’Ajuntament amb les editorials Bromera i Edicions del Bullent, per als llibres en valencià, i amb Pre-Textos i Ñaque, per a les obres en castellà. Juntament amb la regidora Gloria Tello, en l’acte d’aquesta tarda participaran algunes de les persones premiades: les autores Sonia Alejo i Lourdes Toledo, i l’escriptor Manel Hurtado. L’acte de presentació de les noves publicacions comptarà també amb la presència de diversos representants de les editorials.

Els premis van ser entregats als guanyadors el mes de novembre passat, en un acte formal celebrat en l’Hemicicle Municipal i presidit per l’alcalde, Joan Ribó en el qual l’autora Sònia Alejo, va agrair el reconeixement en nom de totes les persones premiades, i va instar l’Ajuntament “a mantindre viu este premi”. Alejo va defensar la literatura i l’art perquè, tal com va assegurar, són “llavor i reflexió, pensament crític i bellesa que poden anar curant l’ànima”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió